RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer IB-linje for ungdomsskoleelever


MIDLERTIDIG: Foreløpig flytter Berg vgs. og Fagerborg vgs, inn i gamle lokalene til Sogn vgs, høsten 2014. Skolen skal senere plasseres midlertidig, og da også med en ungdomsskoledel. FOTO: Arkiv
MIDLERTIDIG: Foreløpig flytter Berg vgs. og Fagerborg vgs, inn i gamle lokalene til Sogn vgs, høsten 2014. Skolen skal senere plasseres midlertidig, og da også med en ungdomsskoledel. FOTO: Arkiv
I den ferske skolebehovsplanen vurderes IB-linje også for ungdomsskoleelever, på den nye planlagte 8–13-skolen ved Universitetet i Oslo.

OSLO/SOGN: Sammenslåingen av Berg og Fagerborg videregående skoler, Blindern vgs., blir en del av den nye, bystyrevedtatte, 8 – 13-skolen ved Universitetet i Oslo.

I første omgang i de gamle lokalene til Sogn videregående skole, og fra høsten 2014. De videregående trinnene ved den nye skolen får en International Baccalaureate-linje – eller IB-linje, og som avisen har skrevet om tidligere. Berg vgs. har også fra før av IB-linje ved skolen.

IB-linje på ungdomsskolen?

Men ut av den ferske skolebehovsplanen, og som er lagt ut på høring, kommer det også frem at det i tillegg vurderes en IB-linje for ungdomsskoletrinnene i den nye byomfattende «akademiske skolen» ved Universitetet i Oslo. Og i tillegg, at det i den sammenheng, vurderes et samarbeid med Den Tyske Skolen.

– Veldig spennende! Utdanningsetaten skal her ha ros for å tenke nytt og fremtidsrettet. Det viktigste er selvsagt en stadig høyere kvalitet i det ordinære skoletilbudet, som gjelder alle, men i en by som Oslo bør vi også ha et variert tilbud, som angir retning og trekker det øvrige med seg, sier Erik Borge Skei (V), nestleder Oslo Venstre og i bydelsutvalget i Nordre Aker. I tillegg er han tidligere leder av Foreldreaksjonen for skoler i Nordre Aker.

LES OGSÅ: OG BRAKKENE BLIR

Drøfter permanent lokalisering

Den nye 8–13-skolen skal ha 540 elevplasser på videregående, og 270 elevplasser på den byomfattende ungdomsskolen. Prosjektet ble i forrige skolebehovsplan vedtatt ferdigstilt til skolestart i 2019.

«Permanent lokalisering drøftes med Universitetet i Oslo. Planlagt ferdigstillelse 2019 …» står det blant annet om 8–13-skolen i skolebehovsplanen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere