RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer mer søndagsåpent


Maxbo var en av kjedene som holdt ulovlig åpent sist søndag. Her er talsmann for aksjonen, Tom W. Borthen, administrerende direktør i Løvenskiold Handel Foto: Utlånt
Maxbo var en av kjedene som holdt ulovlig åpent sist søndag. Her er talsmann for aksjonen, Tom W. Borthen, administrerende direktør i Løvenskiold Handel Foto: Utlånt
Synd at Giske avsporet hele saken, mener Tom Borthen i Løvenskiold Handel. De vurderer fortløpende hva de skal gjøre etter søndagens aksjon.

VÆKERØ: Maxbo, Jernia, Byggmakker, Montér og Mester Grønn holdt åpent sist søndag i protest mot at hagesenteret Plantasjen får ha søndagsåpent, og ønsker å provosere frem strengere lover.

Konkurransevridning

Vi gjennomfører denne aksjonen som en protest mot en urettferdig konkurransesituasjon. Regelverket er blitt fullstendig uthulet. Det er blitt ville tilstander i søndagshandelen, sa Tom W. Borthen, administrerende direktør i Løvenskiold Handel i forkant av aksjonen.

Gav ut Giskes nummer

Kjedene har i etterkant fått mye pepper for at de utleverte kulturminister Trond Giskes telefonnummer på de ansattes t-skjorter under aksjonen.

Jeg føler at selve aksjonen var vellykket. Det er synd at Giske har avsporet hele saken til å bare dreie seg om at vi oppfordret til å bruke telefonnummeret hans, sier Borthen til Akersposten.

Han mener dette er i utgangspunktet ikke et hemmelig nummer, og i og med at det er et mobilnummer, kunne han bare ha latt være å ta telefonen og heller sjekket beskjedene sine senere.

Sympati

Borthen, som er talsmann for hele aksjonen, registrerer at de har mottatt sympati fra andre kjeder, og at LO og Handel og Kontor er enige i selve aksjonen, selv om de mislikte aksjonsformen.
Han sier det er godt mulig de vil ha en lignende aksjon i fremtiden dersom de ikke får noen reaksjon fra myndighetene.
Vi vurdere fortløpende hva vi skal gjøre, men det kan hende det blir søndagsåpent igjen, sier Borthen.

Anmeldt

Partileder Torstein Dahle i partiet Rødt har anmeldt både Plantasjen og Maxbo til politiet for ulovlig søndagshandel. LO har tidligere anmeldt flere tilfeller av søndagshandel, uten at det har ført til annet enn henleggelse fra politiets side.

Nå står vi overfor et åpenbart, samordnet lovbrudd. Da bør det være lov å håpe på et etterspill fra påtalemyndighetens side, sier Dahle til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere