Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer søksmål etter nytt utspill

Forkjemperne for Bogstad Vinterparadis mener de har brukt så mye ressurser på å imøtegå løgner og usannheter at de nå vurderer søksmål.

RØA: Det som har fått dråpen til å flyte over, er en ny flyer fra Naboaksjonen mot kunstisbane på Bogstad.

Atombombe?

Etter å ha sendt ut en flyer med en blanding av løgner, usannheter og påstander uten hold, kommer en ny flyer med bilde av en "atombombe" som har eksplodert midt på Bogstad golfbane. Imellom dette har vi også hatt trusselen om klimaforandringer som er blitt tilbakevist. Nå må det bli slutt på å skremme opp folk med tull og løgn og forlede andre til å tro at ting er mye verre enn de er, sier Bo Callander i prosjektgruppen for Bogstad Vinterparadis.

Verst mulig hensikt

Han trodde neste ikke sine egne øyne da han fikk se en flyer som skulle vise hvordan et lysanlegg ville fortone seg på den planlagte kunstisbanen.

Dette er gjort i verst mulig hensikt. Ikke nok med at lyset er feilplassert på det manipulerte bildet, men det lyser opp Fossumjordene og skogen helt bort til Kolsåstoppen. I tillegg er den vanlige bybelysningen dratt opp på et nivå som gir et grelt lysskjær som ikke har noe med vårt planlagte lysanlegg å gjøre. Dette er bare ett av flere innspill fra motstanderne som vi må bruke ressurser på å imøtegå, sier Callander.

Folk skal vite at vi tar dette på alvor og bruker fagkonsulenter på å utrede alt fra støy og lys til landskap og trafikk i den lovlige planprosessen. Man skal være trygg på at alle sider av denne saken blir godt ivaretatt, sier Callander.

Betingelsesløst

At prosjektgruppen vurderer søksmål har ifølge Callander ingenting å gjøre med at de har noe å skjule.

I stedet for å bruke kreftene på å imøtegå et vell av desinformasjon, vil vi bruke ressursene til å få frem de viktige sidene av prosjektet. Jeg må få lov til å si at jeg ble overrasket over at Støyforeningen betingelsesløst ga støtte til Naboaksjonen uten overhodet å henvende seg til oss. Der bruker blant annet Støyforeningen høyttaleranlegg og publikumsanlegg som begrunnelse for sitt standpunkt, selv om vi gang på gang har sagt til Naboaksjonen at dette ikke blir montert.

Grunnlag for å gå til sak

Callander viser til lovverket som er klar på dette med bevisst eller uaktsom anvendelse av feilaktig informasjon.

Vår advokat sier at det kan være grunnlag for å gå til sak når det offentlig fremsettes opplysninger som man opprinnelig vet ikke medfører riktighet, fordi dette følger av annen tilgjengelig informasjon. Hvis uriktig informasjon brukes til tross for at man har mottatt informasjon om det motsatte, så går det ut på det samme og regnes som desinformasjon. Bildemanipulasjoner som gir et uriktig bilde eller ren løgn, er også en del av dette sier Callander.

Fra 1000 til 750

Vi har merket oss at i den siste flyeren figurerer ikke navnene til lederne lenger, men vi vet hvem vi skal gå etter hvis det skulle vise seg å være nødvendig Vi har også merket oss at underskriftslisten til Naboaksjonen ifølge dem selv har gått ned fra 1000 til 750 underskrifter, sier Callander.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft