RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderte anke

Bydelsdirektør Erik Kjelstadli vurderte å anke budsjettvedtaket, men valgte i stedet å se fremover.

Alna: Bydelsutvalgets flertall ville ikke vedta en fullstendig inndekking av fjorårets merforbruk. Bydelsdirektør Erik Kjelstadli gjorde det derfor klart i BU-møtet at han forbeholdt seg retten til å anke vedtaket fra politikerne. Denne muligheten valgte han likevel ikke å benytte.
Bydelsutvalget har vist reell vilje til å saldere en betydelig del av det økte merforbruket fra 2004. Det oppfatter bydelsdirektøren som et positivt signal om å fortsette arbeidet for å få et reelt saldert budsjett, skriver Kjelstadli i sitt brev til BU. Forutsetningen for vedtaket er at bydelsutvalget i møtet 16. juni fatter de vetak som er nødvendige for å få 2005-budsjettet til å gå i null.
Dette vil ikke bli noen enkel jobb. Regnskapstallene fra januar og februar viser at bydelen ligger an til et betydelig merforbruk i barnevernet. Politikerne må derfor dekke inn både dette og de 1,623 millionene fra forrige uke på juni-møtet. Det betyr nye kutt, og Erik Kjelstadli presiserer at han ikke kan unnta noen virksomhetesområder når han skal vurdere tiltak for å få årets budsjett i balanse.
BU-flertallets forslag til mulige innsparingstiltak vil bydelsdirektøren imidlertid ta med seg. Erik Kjelstadli forsikrer at disse tiltakene vil bli både vurdert og utredet før bydelsutvalget samles til møte i juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere