Ivar.Brynildsen@dittoslo.no"/>
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderte politianmeldelse – utbygger bytter firma


RIGGER NED: I følge Vanessa Quintavalle skal det nå bli slutt på jobbing før 07 og etter 16 på hverdager, samt i helgene i pukkverket på Årvoll.
RIGGER NED: I følge Vanessa Quintavalle skal det nå bli slutt på jobbing før 07 og etter 16 på hverdager, samt i helgene i pukkverket på Årvoll. Foto: ARKIVFOTO
Nå kan det gå mot stillere tider for naboene til ridesenter-pukkverket på Årvoll.

ÅRVOLL: De siste ukene har det haglet inn klager til bydelsoverlegen i Bydel Bjerke på støy. Sent, tidlig og i helger i forbindelse med pukkverket. Det fikk bydelen til å sende brev og true med politiet.

Del på Facebook

– «Oppstart av støyende anleggsarbeider før kl. 07 er ikke tillatt og kan etter vår vurdering stanses av politiet», skriver bydelsoverlegen.

– «I Rammesøknad og nabovarsler skriver dere selv at anleggsarbeidene bare skal foregå mellom kl. 07 og 16 på hverdager. Det er på dette grunnlag rammetillatelse er gitt, og det er ikke akseptabelt at arbeidene pågår utover disse tidspunktene. Utbygger og entreprenørfirma må innrette seg etter dette», skriver Bydelsoverlegen videre i det krasse brevet.

Sparket entreprenøren

Det er storentreprenøren Albert Christian Hæhre som står som tiltakshaver for ridesenteret, og det er ham Plan-F og bygningsetaten forholder seg til. Men det er Vanessa Quintavalle som svarer på brevet fra Bydelsoverlegen.

Hun skyver ansvaret for støyen over på firmaet som er leid inn.

– «Da det har vært en del klager på det firmaet som har vært leid inn for å sprenge, knuse og kjøre ut stein siden sommeren 2010, har vi nå valgt å avslutte kontrakten med de med umiddelbar virkning.», skriver Vanessa Quintavalle.

– «Vi har tatt opp alle klager med de underveis og vi har gitt sterke signaler på at avvik fra tillatelsene har vært uakseptable. Vi ser nå at det ikke fungerer med dette firmaet, så de har derfor fått beskjed om å trekke seg ut i dag, og alt utstyr og maskiner fra de er under demontering og blir flyttet», fortsetter hun.

Nytt firma kommer

Ifølge Vanessa Quintavalle skal et annet firma leies inn til å sluttføre anleggsarbeidene.

– «Det gjenstår noe mindre sprengningsarbeid og noe knusing, mest til eget bruk, før vi kan gå over i byggefasen, avslutter hun».

Fornøyd

Helsekonsulent Ståle Grøthe i Bydel Bjerke er svært fornøyd over svaret. Han håper nå på bedre tider for naboene, og færre klager. Han forstår godt at naboene er oppgitt over enda mer støv og støy enn det utbygger har fått tillatelse til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere