RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vyer for Ekeberg

nn Christian Ringnes har igjen fått oppmerksomhet rundt sin planlagte skulpturpark ved Ekeberg-restauranten. Denne gang gjennom et intervju i Dagens Næringsliv før helgen.

nn I anledning resultatet i eiendomsselskapene Eiendomsspar og Victoria Eiendom, hvor Ringnes er hovedeier, kan eiendomskongen vise til et utbytte på 159,5 millioner kroner. Men selv om Ringnes frykter dårligere tider for bransjen snart, er det fortsatt kulturinvesteringene som står hans hjerte nærmest. Når han snakker om utbyttet, er det parken som først og fremst skal tilgodeses.

nn Nordstrands Blad har omtalt skulpturparken flere ganger. Og den er ikke bare en visjon, men allerede under etablering. Da Ringnes ble kåret til Årets bypatriot i Oslo for to år siden, sa han blant annet dette i sin tale i Ekeberg-restauranten:

nn Jeg må fortelle om min store drøm og visjon om et parkanlegg i området rundt restautanten. De av dere som var meget observante da dere kom hit, så fire skulpturer på veien opp til restauranten. Nede i den lille rundkjøringen nær trikkeholdeplassen står "Joy- idrettskvinne på full fart frem" laget av Kirsten Kokkin. Per Ungs skulptur "Mor med barn" står halvveis oppe i veien. Hun står også på torvet i Hammerfest. "Daphne" av Per Ung står i rundingen før trappen til restauranten. Og på kanten her oppe står Knut Steens "Drømmersken". Det er en abstrakt figur, et kvinneansikt som fremstår som en drøm.

nn Siden den gang har Christian Ringnes sikret seg skulpturer av blant andre den franske billedhuggeren Auguste Rodin og den britiske kjempen Philip Jackson. Og en kvinne som heter "Reclining Nude" av Botero.

nn Det er mange penger i omløp i eiendomsbransjen for tiden, og Ringnes er en av ringrevene i bransjen. Derfor er det ikke overraskende at hans selskaper gjør det godt. Men han er en av de få aktørene som har andre ting enn egen fortjeneste og nye eiendomsinvesteringer i sikte.

nn Derfor er det spennende det som nå er under etablering ved Ekeberg-restauranten. Bare selve istandsettingen og restaureringen av hele eiendommen har vært et fantastisk bidrag til lokalmiljøet. Det er med spenning vi også følger fullførelsen av hans neste store prosjekt: skulpturparken til kvinnens pris.

nn En slik park vil nok glede mange, både lokalpatrioter, kunstelskere og tilreisende på leting etter en spesiell Oslo-opplevelse. Det er ikke noe minus for unike Ekeberg at dette vil være enda et trekkplaster til en eiendom og et utsiktspunkt som allerede er blant Oslos mest besøkte.

nn Som Gunnar Pedersen skrev i Aktuell historie for en tid tilbake: Når en ser det Christian Ringnes har utrettet og hører om hans vyer for området, kan vi si at han er ikke bare en "Bypatriot"" men en ekte "Ekebergpatriot".

Det er med spenning vi følger fullførelsen av hans neste store prosjekt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere