Vyer for Mortensrud

Slik tenker man seg at området bak Senter Syd skal se ut med kulturhus, arena og flerbrukshall. Skisse: Asplan Viak

Slik tenker man seg at området bak Senter Syd skal se ut med kulturhus, arena og flerbrukshall. Skisse: Asplan Viak

På et folkemøte forrige onsdag ble planer for Mortensrud Idretts- og Kulturpark presentert.

Skissen viser torget om natten.

(F.v.) Hilde S. Borghagen, Nils Petter Wold, Tom Hartvin, Roar Kruse, Torill Wøhni og Arne Bergersen. Disse representantene fra Søndre Nordstrand Rideklubb, Klemetsrud IL, Troll Karateklubb og Grønmo golfklubb har utarbeidet forslaget til Mortensrud Idretts & Kulturpark.

På skissen er området for MIK avmerket.

MORTENSRUD: Idrettens samarbeidsutvalg har i lengre tid ivret for å få til et bredere tilbud for idrett og aktivitet på Mortensrud. I fjor høst jublet de over at et enstemmig bydelsutvalg bevilget 465 000 kroner av Oslo Sør-midlene til Mortensrud Idretts- og Kulturpark (MIK).

Søndre Nordstrand Rideklubb, Klemetsrud IL, Troll Karateklubb og Grønmo golfklubb gikk så sammen i en arbeidsgruppe for å planlegge et tilbud til barn og unge innenfor flere idrettsgrener. Resultatet av dette arbeidet ble presentert i forrige uke.

Anlegg for alle

Folk i alle aldre strømmet til plasthallen på Mortensrud for å støtte opp om det lokale initiativet, inkludert mange barn og unge som er aktive i det lokale idrettsmiljøet. Det var Arne Bergersen ved Troll karateklubb som stod for presentasjonen.

Det er en sterk befolkningsvekst i området. Disse personene skal betjenes på alle plan, blant annet innen idrett og kultur, begynte Bergersen og fortsatte med å oppsummere utfordringene Mortensrud har.

"Friområdene fremstår i dag som nedslitt, og ligger spredt. Området har sterkt behov for oppgradering, og trenger noe som knytter det sammen. Det finnes i dag ingen attraktive samlingspunkter på Mortensrud", heter det i brosjyren som MIK har laget.

Hva ønsker vi? En multifunksjonell park med tilbud til alle samfunnsgrupper, både til kultur og idrett, sa Bergersen.

Identitet

Bergersen vil at anlegget skal være noe å være stolt av.

Parken skal gi identitet til området. Hvis noen spør hvor Mortensrud er så skal vi kunne si; det er der kulturparken ligger. Mortensrud bør være noe mer enn endeholdeplassen på T-banens linje 3, sa han.

Andre viktige målsettinger for anlegget skal være å øke kapasiteten til organisert idrett, haller og baner samt å stimulere til flerbruk og sambruk. Visjonen for parken skal være mangfoldets miljøvennlige møteplass.

Planen i grove trekk

Planen omfatter området sør for Senter Syd og nord for Klemetsrudanlegget, samt markaområdet og Grønmo golf øst for E6. I området bak Senter Syd ønsker man blant annet å legge et kulturhus med bibliotek og rockeverksted, samt en flerbrukshall og et torg som avgrenses i vest av skråningen opp mot Lofsrudveien.

Sentralt på torget legges en multifunksjonell arena. Arenaen tenkes blant annet brukt til ballsport, vannspeil, skøytebane, kulturarrangement og scene. I dette området sør for Senter Syd planlegges også ulike baner og anlegg for basket, bmx og skateboard, sandvolley, tennis og petanque. I tillegg til to kunstgressbaner for fotball.

I tilknytning til marka ønsker arbeidsgruppen å anlegge tur-veier, skiløyper og ridestier. På Grønmo vil man utvide eksisterende golfbane til en 18-hullsbane. De ønsker også å etablere korthullsbane og knøttegolf.

Mortensrud fortjener dette, sa Bergersen til høylydt jubel fra salen.

MIK Mortensrud Idretts- og Kulturpark har egen gruppe på Facebook for dem som ønsker å diskutere planene videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.