RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi må få penger nå og håper at stat og politikere vil støtte oss, sier Håvard Johansen.
Vi må få penger nå og håper at stat og politikere vil støtte oss, sier Håvard Johansen.

Wang får penger i 2009

men kan ikke vente så lenge

HANSTEENSGATE: Wang trenger mer penger. Politikerne har tro på en økt ramme i 2009. Wang sier at de ikke kan vente så lenge.

Lokalavisen har tidligere skrevet om Wang Toppidrettsgymnas som trenger et økt tilskudd for å kunne opprettholde alle idrettslinjene.

Det er et misforhold i tilskuddet til privatskolene, sier stortingsrepresentant, Marit Nybakk (AP). Hun er klar i sin tale, rammen for toppidrettslinjene må økes.

Wang bør få mer, men det skal ikke tas noe fra Norges Toppidrettsgymnas (NTG). Med økte rammer vil misforholdet jevnes ut, sier hun.

Tror på penger i 2009

Nybakk har god tro på en økt ramme i budsjettet for 2009, men er usikker på om det vil dryppe noe på Wang i det reviderte budsjettet som kommer i mai.

I loven står det at det skal tilpasses for de private skolene. Wang er en av disse, sier hun. Nybakk har vært i møte med statssekretær fra Kunnskapsdepartementet, Lisbet Rugtvedt.

Ja, vi har hatt et møte sammen med representanter fra både Oslo og Østfold. Statssekretæren er positiv til å kunne løse dette og åpner for mer penger i 2009. Det viktigste er at vi får en permanent ordning, sier Nybakk. Hun kan derimot si lite om Wang vil få penger i mai.

Trenger penger nå

Én krone er bedre enn null, men noe må komme, sier Håvard Johansen, toppidrettssjef. Han vet at han har bred politisk støtte i ryggen, men savner en handling. Og da spesielt fra Kunnskapsdepartementet med SV i ryggen.

SV må vise oss at de ønsker at Wang skal fortsatt eksistere, sier han. Johansen tror ikke at skolen vil klare seg enda et halvår uten noe ekstra penger.

Om vi får økte rammer i 2009, er dette kjempebra. Men vi trenger også penger før årsskiftet, om vi skal klare å opprettholde alle stillinger og linjer, sier Johansen.

Wang inkluderer alle

Wang er veldig viktig og det er viktig at skolen forblir slik den er. Skolen har blant annet svømming og det er det ikke så mange idrettsskoler som har. Da er det ekstra viktig å sørge for at skolen overlever, mener Ap- politikeren, og legger til at det er viktig at NTG også fortsetter som før.

Begge skolene må bli. Og Wang er en skole som inkluderer alle, også de som ikke har så mye penger. Det er viktig for en idrettshøyskole. Talenter finnes i alle grupper. Om skolen måtte legges ned, ville det vært feil, sier Nybakk og legger til at det ville vært ekstra ironisk å legge ned nå.

Vi kan jo ikke la en idrettsskole legge ned i OL året, sier hun.

Wang Toppidrettsgymnas har møte med sentrale politikere i saken i dag. Lokalavisen oppdaterer på nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere