RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warlocks på kjøpt plass

Oslo: Musikkprodusent Christer Falch innrømmer til VG nett at han brukte 25.000 kroner på å få 100 personer til å kjøpe rundt 1.200 kopier av den nye Warlocks-singelen "Stay Warm".
Selv om målet var førsteplassen på VG-lista, ble det bare en femte plass på hiphop gruppa, og uka etter var singelen ute av musikklista.
Christer Falck driver plateselskapet C+C Records som blant annet gir ut Warlocks' musikk.
Men først og fremst er jeg lei av triksing med salgstall i norsk platebransje. Jeg vil vise hvor lett det er å kjøpe seg inn VG-lista, sier han til VG nett.
Stuntet var nøye planlagt, melder VG nett, og gutta er ikke redd for dårlig PR rundt den nye plata.
Dette er ingen juksegreie fra vår side. Vi vil derimot statuere et eksempel. Vi har har ikke tjent penger på dette, og egentlig er det ingen big deal. Men det er jo morsomt at det blir så mye oppstuss, innrømmer Groruddal-bandet.
Men det var nok ikke alle som synes triksingen var like artige. Alle artistene som blir utgitt på Flacks plateselskap er med umiddelbar virkning utestengt fra VG-listene på ubestemt tid, forteller Sæmund Fiskvik i GGF til VG nett, og flere andre aktører i musikkbransjen tar avstand fra det Falck har gjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere