RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«We Will Rock You»: Publikum bombarderes med høydepunkter


Reidun Sæther var helt rå som "Killer Queen" med stemmeprakt og komisk sans.
Reidun Sæther var helt rå som "Killer Queen" med stemmeprakt og komisk sans. Foto: FOTO: PROMO
Det ble ordentlig Queen-magi i Norge for første gang siden 1982 da «We Will Rock You» hadde premiere i Folketeateret torsdag.

OSLO: Og med 1982 menes det selvfølgelig den eneste konserten Queen gjorde på norsk jord. Men i 2011 er Brian May og Roger Taylor tilbake i kalde Norge for å se oss skandinaviere ta vare på Queen-arven, og musikalen de to har laget sammen med Ben Elton.

Og det er all grunn til å tro at de var fornøyde. Den norske versjonen, som i all rettferdighet inneholder solid svensk hjelp både på band- og skuespillersiden, fungerte aldeles utmerket. Den erkeengelske humoren til Ben Elton ble krydret med norske gloser og holdepunkter som alle fungerte godt og gjorde at innholdet slo rot i landet den ble fremført.

Glitrende sangprestasjoner

«We Will Rock You» inneholder selvsagt utelukkende Queen-låter, og det blir dermed en hitparade å forholde seg til i nærmere tre timer. Espen «Galileo» Grjotheim sang bra, selv med en utpreget musikalstemme i stedet for en ren rockestemme.

Bestemannspremien går imidlertid til Reidun Sæther, som med sin rolle «Killer Queen» hadde en stemmekontroll som bergtok hele Folketeateret.

Mari «Scaramouche» Haugen Smistad sang også nydelig, samtidig som hun var den mest gjennomførte morsomme karakteren.

WE WILL ROCK YOU: Disse skal rocke deg

Humor og rock

For det er en komedie, og selv om det ikke var noen utpregede lattersalver i salen var det en jevn strøm av godt planlagte one-linere og poenger å flire av. Med strålende sangprestasjoner, en gjennomarbeidet fornorskelse og en parade av kjente låter fra ett av våre aller største band gjennom tidene ble det en magisk kveld i Folketeateret.

Faktisk var den det i god tid før Brian May kom frem på scenekanten og gjorde den 35 år gamle gitarsoloen til «Bohemian Rhapsody», men hvilken bonus det hele ble.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere