RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenche Foss hedret Hege Schøyen


Hege Schøyen (foran) fikk Wenche Foss’ ærespris for 2010. Det gjorde også Grete Johansen i Freestyle idrettslag (nummer to fra høyre bak).
Hege Schøyen (foran) fikk Wenche Foss’ ærespris for 2010. Det gjorde også Grete Johansen i Freestyle idrettslag (nummer to fra høyre bak). Foto: Foto: Berit B. Narga
Komiker Hege Schøyen mistet munn og mæle da hun sammen med Freestyle idrettslag ble tildelt Wenche Foss’ ærespris.

OSLO: Schøyen var tydelig rørt over å bli tildelt Wenche Foss’ ærespris for 2010 sammen med Freestyle idrettslag. Schøyen beskrives av juryen som en gledesspreder i eliteklassen, og det var Wenche Foss selv som hadde trukket fram humoristen som en verdig kandidat, og nærmest krevd at Schøyen burde få årets tildeling.

– Dette er vel unt, hun gjør det så bra og har en fantastisk humor, understreket Foss.

Hege Schøyen ga tydelig uttrykk for at hun syntes det er helt spesielt å bli gjort stas på av selveste Wenche Foss.

– Alle vet hvor inkluderende og engasjert hun er, og jeg er en stor beundrer og har enorm respekt for Wenche Foss, hennes humor og ikke minst hennes komiske timing. Det å bli valgt av henne til en slik pris føles helt spesielt, sa en beæret Schøyen.

For de som faller utenfor

Begrunnelsen for å ære den andre av årets vinnere, Freestyle idrettslag, er ifølge juryen lagets fabelaktige arbeid for å gi et tilbud til barn og unge som ikke passer helt inn på de mer tradisjonelle fritidsarenaene.

– Idrettslaget speiler Wenches samfunnsengasjement, og gir et tilbud til barn med nedsatt funksjonsevne, konsentrasjonsvansker eller ad/hd, som ofte faller mellom to stoler, understreket juryen. Ildsjel og leder Grete Johansen var beæret over tildelingen.

– For en ære! Jeg trodde knapt det var sant da jeg fikk beskjeden, forteller Johansen.

Hun leder idrettslaget som etter oppstart for fullt i 2004, nå består av 117 medlemmer, med tilholdssted på Sofienberg og på Bjølsen. Bakgrunnen for Freestyle, var da Grete så hvordan hennes eget barnebarn ikke fant seg så godt til rette på fritiden.

– Gjennom Freestyle gir vi barn og unge som har vanskelig for å komme i kontakt med andre, og ofte er enslige på kveldstid, et aktivitetstilbud, forteller Johansen.

Les også: Gøy med Freestyle

 

Godt humør tross sykdom

Wenche Foss’ ærepris ble utdelt for første gang i fjor, etter initiativ fra Se og Hør. Slik ønsker de å hedre både hennes yrkesmessige prestasjoner, og ikke minst hennes engasjement for de svake i samfunnet. Samtidig får man trukket fram andre som viser et liknende engasjement, det være seg på eller utenfor scenen. Årets to vinnere deler prisen på 100 000 kroner.

Wenche Foss’ helse er ikke på topp om dagen, noe sønnen og ordfører Fabian Stang påpekte under prisutdelingen. Men Wenche Foss var i godt humør og viste oppriktig engasjement over å kunne hedre årets utvalgte kandidater. Fabian Stang påpekte at det er morens glede over å utdele prisen som har fått henne ut av senga.

– Så nå må vi finne noe nytt du kan glede deg over, understreket Oslos ordfører.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere