Wenches Hus vant!

Gutta bak Wenches Hus, Yosef Amundsen foran til venstre, Olav Jørgensen bak til venstre, Erik Kristiansen Buer bak til høyre, og Ken-Robin Grid foran til til høyre vant hovedprisen under Gründer Campen på Sogn vgs, torsdag og fredag i forrige uke.

Gutta bak Wenches Hus, Yosef Amundsen foran til venstre, Olav Jørgensen bak til venstre, Erik Kristiansen Buer bak til høyre, og Ken-Robin Grid foran til til høyre vant hovedprisen under Gründer Campen på Sogn vgs, torsdag og fredag i forrige uke. Foto: Kristin Tufte Haga

Med solcellepanel, bølgekraft og vindmøller på fjellet bak huset, stakk Yosef Amundsen, Olav Jørgensen, Erik Kristiansen Buer og Ken-Robin Grid av med hovedprisen i Gründer-Campen.

SOGN: – Dette er et passivt hus – det vil si at det skal bruke så lite strøm og energi som mulig, til og med markisene er solcellepaneler. Huset ligger ved sjøen, og får også energi fra et bølgeaggregat, i tillegg til at det er vindmøller på fjellet bak huset. Morsomt å vinne, og også gøy å jobbe med slike prosjekter. Men føler vi fikk litt liten tid på oss. Eksamen er jo ikke langt unna, så vi har en del andre ting å jobbe med for tiden også. Kanskje bedre neste gang å legge gründercampen på en annen tid av året, sier Erik Kristiansen Buer fra elektrolinja, på vegne av gruppa bak Wenches Hus.

LES SAK OM SELVE GRÜNDER-CAMPEN HER

Og i følge Erik er det helt tilfeldig at huset heter “Wenche”.

– Noe måtte vi jo kalle det!

Begynte på nytt

Juryen ga Wenches hus poeng både for idéen til energisparehuset, for godt samarbeid, god presentasjon og for en flott modell. I tillegg fikk gutta skryt for å ha klart oppgaven så bra, etter å først å ha forkastet opprinnelig ide, klokken 15.00 på torsdagen før.

Med andre ord var det bare fredagen igjen å gjøre det på, men det klarte de jo med glans.

bjørnens hus:

”Bjørnens Hus” - laget av Beshr Emini (til venstre) og Minator Ibrahimaj stakk av med hele to priser; publikumsprisen og pris for beste presentasjon. Halve huset er godt isolert under jorden for å spare energi, og blant annet med solcellepanel på taket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.