RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wendel debuterer i verdenscupen


17 år gamle Ole Christian Wendel har blitt tatt ut til flere verdenscuprenn.
17 år gamle Ole Christian Wendel har blitt tatt ut til flere verdenscuprenn.
Det unge kombinterttalentet Ole Christian Wendel får fredag sin debut i verdenscupen.

LAHTI: Ole Christian Wendel (17) fra Heming har blitt tatt ut i verdenscuprennet i Lahti fredag og lørdag.

Vi ser på Ole Christian som en fremtidig verdenscupløper, og ønsker å gi han allerede sjansen på tampen av denne sesongen, sier landslagssjef Kjetil Strandbråten til Skiforbundets hjemmesider.

Historisk unggutt

Wendel ble historisk da han tidligere denne sesongen tok tre gull og ett sølv på fire øvelser i Junior NM i Bardu. To uker tidligere tok han en 3. plass i Junior-VM, og vant lagkonkurransen sammen med det norske laget.

Kombinerttalentet har gått på langrenn fra han var rundt 2-3 år. Et par år etter spente han på seg hoppskiene for første gang. I løpet av denne sesongen har han kontinuerlig oppjustert målene sine. Før sesongen hadde Wendel kun som mål å komme blant de ti beste kombinertløperne i junior-VM.

LES OGSÅ: Målet å stå alene på toppen

Men så har det jo gått veldig bra. Etterhvert skjønte jeg at jeg kunne kjempe i toppen, og medalje var jo veldig gøy, sa Wendel til Akersposten.no i etterkant av verdensmesterskapet.

Spesielt

Nå gleder han seg til å få testet seg mot de virkelig store.

Utrolig morsomt! Dette var full pakke og over all forventning. Det blir spesielt å konkurrere sammen med VM-løperne. Jeg fulgte tv-sendingene fra Liberec med stor spenning, sier Wendel til Skiforbundets hjemmesider.

LES OGSÅ: Her er Hemings verdensmester

Lagleder Sverre Rotevatn skryter kraftig av unggutten fra Slemdal.

Ole Christian er utvilsomt et stort talent. Han vokser mye treningsmessig til å være så ung, i tillegg til at han har et bra konkurranseholde. Han har alle forutsetninger som skal til for å bli en toppløper, sier Rotevatn til Akersposten.no.

Flere muligheter

Hvis det ikke går Wendels vei til helgen, får han en ny sjanse allerede uken etter. Da skal han konkurrere verdenscuprennet i Vikersund. Kombinerttalentet er også uttatt til landslagets Vancouver-samling fra 30. mars til 5. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere