*Nettavisen* Nyheter.

Weras høst

- Drivkraften min er at jeg liker å skape ting, sier designer Vera Grønneberg fra Vinderen.

Lysaker: En av designerne som viste fram sin kolleksjon under årets moteuke var Vera Grønneberg fra Vinderen, med sitt merke Wera. Hun har spesialisert seg på strikk og selskapstøy oog inspirasjon henter hun overalt.
- Jeg er mye ute og reiser og plukker med meg tips, for eksempel på messer i Paris og London. Det er tøff konkurranse med stadig flere unge designere. Det og hele tiden tenke ut noe nytt, er en del av jobben som designer. Snart er jeg i gang med å planlegge neste vårs kolleksjon, forteller hun.
- Jeg har allerede begynt å tenke ut noe nytt. Det går i ett, sesong etter sesong, sier Vera.
I tillegg til klær, hatter og smykker, har hun også tidligere designet vesker.
- Det kuttet jeg ut. Noen ganger er det greit å begrense seg, sier hun.

Farger og variasjon

- Profilen min er en avslappet, uformell stil. Prisene er middels, selvsagt litt høyere enn kjedebutikkene, men absolutt overkommelige. Jeg selger på at det er mye farger og at mulighetene for å sette sammen klærne er store, forteller hun.
Aldersgruppen hun designer til er mest beregnet for voksne kvinner.
- Men det er absolutt ikke kjerring-klær, ler hun.

Populær strikk

Vera Grønneberg er opptatt av god kvalitet på sine plagg, og passer nøye på at fabrikken i Hong Kong leverer bra varer.
- Ved hver kolleksjon er jeg innom fabrikken og ser til at alt går som det skal. For å få solgt noe er man avhengig av at både designen og kvaliteten er god. Da bevarer man kundene, sier hun.
Vera selger til frittstående fagbutikker, så som Thelma & Louise på Vinderen. Benedicte Schanke som jobber i butikken forteller at de har brukt Veras klær siden de åpnet for snart ti år siden.
- Vi har akkurat fått inn vår-varene fra henne, så som lintopper, singleter, skjørt og bukser. Det har gått veldig mye av Veras strikk, forteller butikkmedarbeideren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag