RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wergeland på Løkka

Deichmanske bibliotek på Grünerløkka inviterer til historiekveld onsdag 16.april klokken 18.00. I fokus: Henrik Wergeland og arbeiderklassen.

Historiker Odd Arvid Storsveen snakker om Henrik Wegeland og hans forhold til arbeiderne. Skuespiller Ane Hoel deklamerer dikt av Wergeland.

Rykende fersk biografi

Odd Arvid Storsveen er snart aktuell med en biografi om Wergeland. Det er ikke tilfeldig at biografien skrives av en historiker og ikke en litteraturforsker.

De fleste bøker om Wergeland har brukt analyser av diktningen til å belyse hans liv.

Storsveen vil "fortelle om ham i den verden som han levde i". Biografien er beregnet for et bredt publikum og skal etter planen utgis av Cappelen våren 2008, forut for markeringen av 200-årsdagen for dikterens fødsel 17. juni 1808.

Diktlesning

Ane Hoel er skuespiller og litteraturviter. Hun har deltatt i flere spillefilmer og NRK-produksjoner i fjernsyn og radio, og ble kjent for mange barn da hun spilte moren til Anne Cath. Vestly-figuren Guro i en TV-serie sent på 70-tallet.

Etter skuespillerkarrieren utdannet Hoel seg til litteraturviter, med hovedfag innen nordisk språk og litteratur. Hun er nå ansatt som høyskolelektor ved Høgskolen i Hedmark.

GRATIS!

VELKOMMEN!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere