*Nettavisen* Nyheter.

Wesseltoft: – Herlig!

Bugge Wesseltoft (t.h.) foretok den offisielle åpningen av Scene Grefsenkollen. Alle foto: Karl Andreas Kjelstrup

Musiker Bugge Wesseltoft gleder seg til å spille på Grefsenkollen igjen, og mener kulturtilbudet i bydelen har fått et løft. Torsdag kveld er det klart for Jan Eggum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Knut Reiersrud blir å se på Grefsenkollen igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingrid Olava dukker også opp på nytt i høst.

Klikk på bildet for å forstørre.

F.v. initiativtakerne for Scene Grefsenkollen, Lars Fosdahl og Thorkild Gundersen, BU-leder Egil Ihlen og daglig leder på Grefsenkollen Jon Kloster.

GREFSENKOLLEN: Musiker, pianist, komponist, produsent og Nordre Aker-beboer Jens Christian Bugge Wesseltoft er kjent langt utover både bydels- og landegrenser.

Onsdag i forrige uke foretok han den offisielle åpningen av høstens "Scene Grefsenkollen", med smakebiter fra høstens konsertprogram, oppe på "byens tak". Og Bugge Wesseltoft kommer gjerne tilbake til Grefsenkollen for mer musikk.

Se flere bilder fra lanseringen her!

– Flotte bydelskvelder

– Forrige onsdag var en veldig hyggelig kveld, og med mange bra artister. Hele settingen var veldig flott, og det er fint å være en del av den. I tillegg bor det mange oppegående og fine mennesker i nærområdet, som nå får flotte bydelskvelder på Grefsenkollen. Flott at noe skjer! sier Wesseltoft, som også var fornøyd med lysshowet under egenopptreden. I kontrast til kveldens tidligere mer "akustiske" uttrykk.

– Jeg synes lyssettingen funket veldig bra, og gir et moderne uttrykk. Og tøft i kombinasjon med de gamle tømmerveggene på Grefsenkollen.

SE VIDEO FRA ÅPNINGEN NEDERST I SAKEN!

– Ja, jeg gleder meg til å spille på Grefsenkollen igjen, sier den kjente musikeren, som også kan tenke seg andre kulturelle arenaer i bydelen.

– Jeg har lenge ønsket å engasjere med i "kunstnersenteret" på Frysja – så vi får se!

Intimkonsert

De litt over hundre gjesten forrige uke ble geleidet gjennom kvelden av Kjelsås-mann og NRK-personlighet Olav Viksmo Slettan, og fikk servert musikalske smaksprøver av Knut Reiersrud, visesanger Jørn Simen Øverli fra Grefsen, og bluegrass bandet Ila Auto under middagen. Deretter fulgte intimkonserter med Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær i tospann, og en dempet fremføring fra en strålende opplagt Ingrid Olava.

Gjestene var enige.

– Dette var en helt fantastisk kveld! Veldig bra underholdning, og kjempegod mat. Dette er noe vi virkelig har ventet på! Jeg har bodd her i hele mitt liv, og vil kalle dette initiativet et "bydelsløft" – et tilbud vi tar imot med åpne armer, sier Kari Anne Hole Tranborg og mann Poul Tranborg fra Kjelsås.

Jan Eggum fortsetter

Torsdag kveld, 24. september kl. 21.00, er det klart for ny konsert på Grefsenkollen. Da er det Jan Eggums tur til å spille liv i de gamle tømmerveggene. Billetter selges på www.grefsenkollensvenner.no


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.