Wesseltoft og Molvær vil ha kulturby på Skar

Kulturby? Skar leir er perfekt for film, musikk og kultur, mener musikerne Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær.

Kulturby? Skar leir er perfekt for film, musikk og kultur, mener musikerne Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær. Foto: FOTO: EIENDOMS- OG BYFORNYELSESETATEN

Musikerne Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær vil ha film-, musikk- og kulturpark til Skar leir.

Musiker: Bugge Wesseltoft. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Musiker: Nils Petter Molvær. FOTO: PROMO

MARIDALEN: Etter å ha lest byantikvar Janne Wilbergs bekymring over forfallet i Skar leir i Nordre Aker Budstikke i forrige uke, har musiker og komponist Bugge Wesseltoft funnet fram et fem år gammelt forslag. Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Filmselskapet Fireogenhalv og Maridalens venner står bak det.

Del på Facebook

Kulturby

– Vi hadde, og har fremdeles, en visjon om Skar leir som et fantastisk sted for kulturaktiviteter. Med sine store haller, kaserne og boligarealer ville Skar leir være perfekt som kulturby, sier Wesseltoft.

Musikeren, som selv bor i Nordre Aker, viser til at i andre storbyer har etablering av sentere for kulturarbeidere blitt en katalysator for kunstnerisk aktivitet samtidig som det skaper blest for byen.

– Musikere og artister bosatt i Oslo er for eksempel med på å sette Oslo på kartet som en av verdens viktigste musikkbyer. En samling av kultur og næring i Skar leir ville blitt et fyrtårn for Oslo som visjonær kulturby. Også med sin beliggenhet som innfallsport til det som er unikt med Oslo som hovedstad: Nordmarka og nærhet til naturen, sier Wesseltoft.

LES OGSÅ: Nå blir det endelig nytt liv i Skar leir

Galleri og filmstudio

I forslaget fra fem år tilbake foreslår de blant annet å etablere film- og musikkstudioer, atelier for kunstnere, kontorer for entreprenører og designere, og konsert- og kinosal. Gallerier og utstillinger, og mulighet for kulturfestival, og kafédrift ble også foreslått. En skole med snekkerlinje vil både kunne vedlikeholde området og jobbe med filmkulisser.

Del på Facebook

Ifølge Wesseltoft fikk forslaget god mottakelse av bydel og kulturbyråd da det ble lagt frem. Men den gangen var det fortsatt forslaget om en storbarnehage som sto høyest i kommunen. Det er nå forkastet.

– Noe av målet med utnyttelse av Skar leir må være å pusse opp eksisterende bygninger til gode bruksformål. Bygningene vil være perfekt for kunst og kulturarbeidere og det kan neppe være noen bedre måte å utnytte dette området på enn å skape en kulturby, sier Wesseltoft.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.