RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wibe får sin mesterskapsdebut i EM


Pernille Wibe kommer til å få mye spilletid i håndball-EM i desember.
Pernille Wibe kommer til å få mye spilletid i håndball-EM i desember. Foto: Alle Foto: Solfrid Therese Nordbakk
Håndballspiller Pernille Wibe (26) fra Bekkelaget ble denne uken tatt ut i landslagstroppen som spiller EM i desember.

OSLO/PARIS: – Det gjorde meg veldig glad. Det er mitt første mesterskap så det var veldig stort, sier Wibe på telefon fra Frankrike.

Det var midt på dagen sist mandag at 26-åringen fikk beskjed fra landslagsledelsen

– Jeg hadde vært på trening  og så at Mia (Hermansson Högdahl) hadde ringt meg. Jeg sendte henne en melding og sa at hun kunne ringe opp igjen.

– Var du spent?

– Ja, jeg var veldig spent så det var jo ekstra gøy å få beskjed om at jeg ble tatt ut, forteller 26-åringen.

Får en viktig rolle i forsvaret

At uttaket var like rundt hjørnet  var noe som hadde ligget i bakhodet en stund.

– Jeg var veldig klar over at det var uttak  den dagen, men jeg har prøvd å ikke tenke så alt for mye på det og gjøre mitt beste for klubben i trening og kamp, sier Wibe.

At hun kom med i troppen tror hun har mye med forsvarsspillet å gjøre.

– At jeg kan bekle den treerrollen, at jeg har litt høyde i tillegg til at det har gått bra i klubben, både fremover og bakover, sier Wibe, som lover følgende når EM starter:

– Jeg har lyst til å kline til, sier hun.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson beskriver Wibe som en stødig treer i midtforsvaret og som har mye erfaring i den rollen etter mange år i klubb og en del i landslag.

– Hun er kanskje den reneste treeren og den med mest erfaring og høyde og rekkevidde av de vi har å velge i. Det er først og fremst det vi får, vi får også en linjespiller som er dyktig til å sperre og er i utvikling også angrepsmessig i Paris. Jeg synes hun har spilt bedre og bedre utover høsten.

– Du ga henne en utfordring under  Golden League om at hun måtte bli råere i angrep, har hun tatt den?

– Ja, det synes vi. Nå er det Mia som har fulgt de Paris-spillerne tettest og vi rapporterer positiv utvkling på Pernille. Vi har sett alle kampene deres siden Golden League, så der er det utvikling i angrepsspillet, forteller Hergeirsson.

Fortsatt håp for Ingstad og Kurtovic

Sånn som det ser ut nå så er det Heidi Løke (ETO Gyør, Ungarn) Wibe kommer til å dele spilletiden med i EM, men det er fortsatt fire spillere til som skal tas ut.

Dermed har Oppsal-spiller Vilde Ingstad (20) fortsatt en sjanse til å få en EM-plass.

– På sikt så er jo Vilde en kjempespennende landslagsspiller, om hun kommer med til EM, det er en tøff konkurranse. Det vil da være sånn at hun vil være aktuell dersom vi velger å ta med tre strekspillere og da kjemper hun med Maren Gundersen (Byåsen) om den siste plassen, sier landslagssjefen.

Og det er en tøff kamp for begge strekspillerne skal vi tro landslagssjefen.

– Ja, det er tøft. Det er to ulike spillere. Vilde har kanskje litt mer forsvarskvaliteter per dato mens Maren er råere fremover, sånn sett er det er det litt spisskompetanser på ulike områder, men begge to er gode linjespillere og spillere for fremtiden, forteller Hergeirsson.

En annen Oppsal-spiller han har valgt å holde døren åpen for, er Amanda Kurtovic.

– Hun har liten tid og hun har spilt få kamper så det taler litt i mot henne, men samtidig har vi valgt å ha henne med i diskusjonen fordi hun har ekstrem-kvaliteter på spill, spilleforståelse, feeling på spill og hun kan ta seg fort inn i det igjen hvis hun spiller seg fort opp og kommer i kampform.  Hun er en av de venstrehendte som har minst grunnlag og den lengste veien, forklarer Hergeirsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere