*Nettavisen* Nyheter.

Wilhelmsen vil ha Njård ut i Europa i 2020

TILBAKE: Henrik Wilhelmsen er tilbake i moderklubben Njård etter å ha rykket opp til Postenligaen med Skrim. Nå blir 35-åringen trener og daglig leder i Njård. FOTO: ARILD JACOBSEN

Henrik Wilhelmsen (35) er tilbake som trener for håndballdamene til Njård, og målet er å ha et lag i europacupen i 2020.

MAKRELLBEKKEN: – Visjonen er at Oslo vest skal ha et europacuplag i 2020, sier Henrik Wilhelmsen.Målet høres kanskje hårete ut, men Wilhelmsen har siktet høyt tidligere og han lykkes bra i sin forrige periode i Njård.

Da tok han over som trener for damelaget i 2004 hadde de nettopp avsluttet sesongen med å bli nummer åtte i 3. divisjon.

LES OGSÅ: Henrik Wilhelmsen forlater BSK

– Vi satte oss ned og lagde en visjon om å ha Njård i Postenligaen i løpet av fem år, og vi klarte det i løpet av fire år, sier Wilhelmsen.

Ga seg med opprykk

Denne sesongen har Wilhelmsen trent damelaget til Skrim på Kongsberg, og 35-åringen har hatt stor suksess med opprykk til Postenligaen flere serierunder før slutt.

– Jeg ble hentet til Kongsberg med et klart mål om å rykke opp. Det klarte vi, og jeg har hatt et veldig fint år i Skrim, sier Wilhelmsen.

– Mange ble overrasket da du valgte å gi deg, hvorfor gjorde du det?

LES OGSÅ: Ikke skuffet over 1. divisjon

– Belastningen i forhold til reisevei ble for tøff. All pendlingen med tre timers reisevei til hver trening og enkelte ganger overnatting på Kongsberg gjorde at jeg fikk veldig lite tid hjemme med samboeren, sier Wilhelmsen, som bor på Stabekk.

–Hva tenker du selv?

– Det er med litt blandede følelser jeg gir meg. Det hadde selvfølgelig vært moro å være med opp i Postenligaen, men samtidig er det lettere å gi seg når målet er nådd, sier 35-åringen.

Hjem til moderklubben

Wilhelmsen er fra Vinderen, og har lang fartstid i Njård.

– Jeg har vært i Njård i 12 år, og har sterke følelser for klubben. Nå ser jeg frem til å være med å bygge opp en toppklubb i Oslo vest.
Wilhelmsen skal både være A-lagstrener og jobbe litt administrativt.

LES OGSÅ: Njård stresset serieleder Skrim

– Målet er å få med klubbene rundt til en felles satsing, og da tenker jeg på Ullern, BMIL, Korsvoll og Kjelsås. Potensialet i Oslo vest er stort, og jeg ønsker at spillerne i området skal få en felles tilhørighet til en toppklubb, sier Wilhelmsen.

Mange personer har sagt at de vil bli med å bidra.

– Målet er å fylle Nye Njårdhallen med unge spillere, sier Henrik Wilhelmsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.