*Nettavisen* Nyheter.

Windows-mobil under 2500 kroner

PROFFTELEFON: Endelig en profftelefon med fulltastatur som ikke koster skjorta.

Samsung C6625 er uten konkurranse i prisklassen, men har åpenbare svakheter: Lyden er skrekkelig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skjerm i bredformat og Windows-menyer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bra tasteoppsett, men ikke for pølsefingre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beskjedent kamera.

Klikk på bildet for å forstørre.

Profftelefon på lavbudsjett.

AMOBIL.NO: Windows-telefoner er som regel av den kostbare sorten. Samsung C6625 er ingen ren budsjettelefon den heller, men definitivt billig til å være en Windows-basert mobiltelefon med fulltastatur.

Da den ble lansert og vi hadde en sniktitt på telefonen, ble vi riktignok forespeilet en enda lavere pris, faktisk skulle den koste under 2000 kroner uten abonnement.

Foreløpig får du ikke tak i C6625 så billig, selv uten GPS-programvare, men utover høsten er det ikke umulig at det blir en realitet.

Her finner du vår sniktitt på Samsung C6625

For e-post og kalender

Med et fulltastatur som dekker halve fronten av telefonen, er det liten tvil om at dette er en telefon for den som bruker e-post og kalender mye.

Er du ivrig på SMS er det selvsagt heller ingen ulempe med et skikkelig tastatur med æ, ø og å inkludert. Tastene er små, men med mindre fingrene er av den grove sorten fungerer tastaturet bra.

Skjermen er i bredformat, noe som er svært praktisk for kalender og e-post. Selv om skjermen ikke har de råeste spesifikajsonene, gir den absolutt valuta for pengene.

Her finner du alle spesifikasjonene

Brukbare menyer

På tross av den lave prisen, er C6625 utstyrt med de viktigste funksjonene. Noen kompromisser har riktignok Samsung måttet inngå, blant annet har den ikke Wi-Fi, som snart er å regne som standard på Windows-telefoner.

C6625 er altså Windows-basert. Med Windows Mobile 6.1 har du masse muligheter i menyene, og du kan installere programmer etter eget ønske.

Les også: Slik er Windows Mobile 6.1

Menyene er bruktbart betjenelige, men avanserte - og kan dermed oppfattes som temmelig komplisert å bruke.

Guider:
Slik mestrer du Windows-mobilen din
Windows-programmene du må ha

Batteritiden er godkjent, slik at du kan bla i menyene i et par døgn før laderen må frem.

Litt moro

C6625 er ingen underholdningsmaskin, men har både mp3-spiller og radio. Kameraet er av den enkle sorten, men tar øyeblikksbilder i akseptabel kvalitet.

Innebygd GPS er på plass. Den er ganske treg, men hjelper deg å finne veien hjem.

Bommert

Dessverre skjemmes C6625 av en vesentlig feil. Lyden er skrekkelig. Det gikk knapt en samtale uten at motparten klagde over lyden. Uansett pris er dette et vesentlig ankepunkt, så vi håper dette er noe Samsung får rettet opp i.

C6625 er uten konkurranse i prisklassen. Allikevel ville vi vurdert å gå for den mer gjennomførte Nokia E71 hvis en ekstra 500-lapp kan legges i potten.

Her kan du lese test av Nokia E71

Les hele testen av Samsung C6625 på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag