RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Winette stenger satser på nett

Undertøys- og klesbutikken Winette i Ullevålsveien 37 legges ned. Nå satser eier Liv Grethe Rime-haug på salg av undertøy på internett i stedet.

ST. HANSHAUGEN: Ansvaret tynger, men butikken er livet mitt, sier Liv Grete Rimehaug. Hun har drevet undertøys- og klesbutikken for damer i 36 år nå, og er blitt et kjent og kjært innslag på St. Hanshaugen. Når hun nå avvikler det hele, er det fordi at mange års hard butikkdrift krever sitt.

Jeg skal bruke tid på de fire barnabarna mine, og på å drive nettbutikk, sier Liv Grete. Ideen om nettbutikk kom Liv Grete på etter en samtale med sønnen, som skal hjelpe henne ut i et hittil ukjent landskap.

Jeg oppgir telefonnummeret mitt også, fordi det er viktig at kundene kan kontakte meg, sier Liv Grete. Mange av kundene til Winette er eldre damer, som ikke alltid er de flittigste internettbrukerne, og derfor skal de kunne nå Liv Grete på telefonen når de ønsker å bestille siste nytt i undertøy.


Kundesavn

Jeg kommer til å savne kundekontakten aller mest, sier hun. Liv Grete har ikke hatt mer enn to ukes ferie på nesten førti år, og har levd i og for butikken.

Den er babyen min, sier Liv Grete. Hit kommer både yngre, men aller mest eldre damer for å kjøpe BH'er, stillongser, badetøy eller klær. Å hjelpe kunden med å finne riktig undertøy er bare noe av Liv Gretes gjøremål.

Jeg følger jo med familier fra fødsel til død, sier hun. Liv Grete kjenner kundenes gleder og sorger godt, og er blitt en person de kan betro seg til.

De forteller siste nytt om livet og familien, sier hun. For eksempel ble butikkpersonalet en viktig del i en kundes liv, da de ble innvidd i alle utfordringene mannen sto overfor når han skulle gjennom en kjønnsskifteoperasjon.

Man kommer veldig inn på mennesker når man hjelper dem, sier Liv Grete. Hovedsakelig er kundene eldre kvinner som trenger hjelp til å finne den perfekte brystholderen, men av og til lurer også menn seg inn butikken.

Jeg har hatt menn som liker å kle seg i kvinneklær her, sier Liv Grete. Mennene får handle hos henne, men ikke lov til å prøve klærne, for da kunne nok en gammel dame få seg et aldri så lite sjokk, tror Liv Grete.


Opphørssalg

Nå kan kunder få med seg kjente merkevarer i undertøy som blant annet Calida og Triumph, og badetøy og klær til spottpriser. Liv Grete holder åpent ut juni, og kan tilby alt fra 20 til 70 prosent salg. Winette bærer preg av mange års drift, og er en liten butikk med sjel som nå takker for seg. Liv Grete forteller at det har vært vanskeligere å drive butikken de siste årene, og at inntog av flere store kjøpesentre trolig er noe av grunnen.

Det eneste som er moderne her er betalingsterminalen, sier Liv Grete spøkefullt. Hun gleder seg til å satse på nettbutikk, og denne vil snart være oppe å gå. på www.winette.no. Du kan også nå Liv Grete på telefon 22 46 72 54.

Det er foreløpig uvisst hvem som tar over lokalene etter Winette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere