RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Wonderland» i Frognerparken


Sterkt og ærlig: Et av Jon Wangs fotogafier som nå skal stilles ut på Bymuseet.
Sterkt og ærlig: Et av Jon Wangs fotogafier som nå skal stilles ut på Bymuseet. Foto: FOTO: JON WANG
Skiftende og kaotisk bymiljø er temaet når fotograf Jon Wang nå stiller ut sine gatefotografier på Bymuseet.

FROGNERPARKEN: I motsetning til tradisjonelt gatefotografi er det omtrent ikke mennesker til stede i Wangs bilder. De fremstår dermed som tablåer eller deler av en urban mosaikk.

Wang retter kameralinsen mot symboler, søppel, veggpynt og hærverk og forsøker å formidle sin egen opplevelse av byrommet under tittelen «Wonderland».

Del på Facebook

Unikt

Bildene viser et Oslo som like gjerne kunne vært en hvilken som helst annen norsk by. Det er få landemerker og lite som forankrer motivene i tid eller rom.

Likevel speiler de en del av Oslo som er helt unik. Et sted som ikke lar seg temme verken av kaffebarer eller eiendomsmeglere, som om det er opp til hver gate å bestemme hvor den hører hjemme.

En del av byen der reisebyrået ikke er et sted man går for å kjøpe ferie, men for å reise hjem. Det er denne fragmenterte virkeligheten Wang tar tak i. Der en brent søppelkasse minner om en menneskeskapt hyllest til naturen omkring seg og der en haug med hvite sko bak en trafostasjon på Grønland gir assosiasjoner til konsentrasjonsleirer og danseband.

Dyrker tvetydigheten

– Jeg fotograferer scener der det først og fremst er min egen fantasi som forteller meg noe. Det fysiske foran objektivet blir et middel for å virkeliggjøre det jeg tenker om det jeg ser. Denne tvetydigheten ønsker jeg å dyrke i bildene mine, sier Wang.

Utstillingen på Oslo Bymuseum/avdeling Frognerparken har vernissage fredag kveld klokken 18.00 og vises frem til 2. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere