*Nettavisen* Nyheter.

X Games i sofaen

WINTER X GAMES: Shaun White Snowboarding - brettkontroll i sofaen.

Får du ikke nok av sport på snø og is? Spill litt mellom TV-sendingene, da vel!

Klikk på bildet for å forstørre.

NHL 09

Klikk på bildet for å forstørre.

Shaun White Snowboarding

Klikk på bildet for å forstørre.

Winter Sports 2008

Klikk på bildet for å forstørre.

RTL Biathlon 2008

Klikk på bildet for å forstørre.

RTL Ski Jumping 2007

GAMER.NO: Vinteren er høysesong for store norske idrettsprestasjoner. Også hjemme i stua: Her er fem aktuelle spill som passer godt sammen med den kalde årstidens sportshøydepunkter.

NHL 09 (Xbox 360, PC, PS2, PS3)

Kanskje et av tidenes sportsspill. Ishockey er Norges nest største tilskuersport, og EA Sports har fanget essensen av idretten på en glitrende måte enten du spiller alene eller sammen med venner.

Kontrollmulighetene er midt i blinken, og du føler virkelig at du sitter i sofaen med skøyter på beina.

Her kan du lage din egen spiller og utvikle ham i NHL, eller spille mot kompiser lokalt eller på nett. I tillegg til NHL-lag kan du også spille blant annet i den svenske ligaen. Bedre enn dette blir det nesten ikke.

Les vår anmeldelse av NHL 09

Shaun White Snowboarding (Xbox 360, PS3, Wii, PSP, DS)

Snøbrettkjøring er obligatorisk for de kuleste vintersportsentusiastene. Her kan du kose deg i fire fantastiske bakker, som både er varierte og risikable. Den ultimate utfordring er å tukte selveste Shaun White på hans egen hjemmebane.

Halsbrekkende triks og uforutsigbare bakker gjør Shaun White Snowboarding til en ganske hyggelig spillopplevelse.

Les vår anmeldelse av Shaun White Snowboarding

Winter Sports 2008 (PC, PS2, Wii)

Dette er et slagt vinter-OL-spill med en rekke øvelser for felles nytelse. Dette spillet er nemlig ikke spesielt morsomt alene, man må nesten være flere om beinet for at Winter Sports 2008 skal være morsomt.

Til gjengjeld er øvelsene mange og varierte, og man kan lage turneringer for opptil fire spillere. Bob, skihopping eller slalåm? Valget er helt og holdent ditt.

Les anmeldelse av Winter Sports 2008

RTL Biathlon 2008 (PC, PS2)

Skiskyting er kanskje det mest populære TV-idretten på norske skjermer om vinteren. Dette spillet er kanskje ikke like bra som virkeligheten, men her kan du til gjengjeld bygge din egen karriere med ski på beina og børse på ryggen.

Selve skytingen er utfordrende og spennende, da får det bare være at skigåingen ikke er like interessant.

Løypene er autentiske i navn, men den reelle variasjonen er ikke så bra som den kunne vært. Dessuten hadde det vært en fordel om flerspillerdelen var noen hakk hvassere.

Les anmeldelse av RTL Biathlon 2008

RTL Ski Jumping 2007 (PS2)

De norske hopperne har ikke akkurat hatt en jubelsesong i år. Det kan du rette opp. I RTL Ski Jumping 2007 er det mulig å lage din egen hopper, fra Norge selvsagt, og utvikle ham til en av verdens beste. Dette er rett og slett et aldri så lite sportsrollespill.

Bakkene er mange og ekte, og det er flott å kunne kjenne seg selv igjen i de mange anleggene. Værvariasjon gir spillet en ekstra spiss, mens kommentatorer av den laveste kvalitet helst bør slås av.

Selv om spillet ikke er perfekt, er det morsomt å fly langt i de aller største bakkene. Da skjønner du hvorfor Anders Jacobsen og kollegene hans driver med dette.

Les anmeldelse av RTL Ski Jumping 2007

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.