RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyafestivalen har fått barn


Miniøya er navnet på en festival kun for de minste. Her en representant for målgruppa under årets festival. ARKIVFOTO
Miniøya er navnet på en festival kun for de minste. Her en representant for målgruppa under årets festival. ARKIVFOTO
Og barnets navn er Miniøya. Det er rett og slett snakk om en helt egen musikkfestival for de minste.

TØYENPARKEN: Forrige uke ble det nemlig kjent at Øyafestivalen har fått en egen utgave kun for unga.

Festivalen, som har fått navnet "Miniøya" skal gå av stabelen i Tøyenparken, og målgruppa er barn og unge. Her skal musikk, kunst og oppevelser settes i sentrum, siste helga i juni.

Ikke bare for voksne

Kvalitetsmusikk og store festivalopplevelser skal ikke lenger være forbeholdt de voksne. Nå blir det en egen musikkfestival for barn og unge i Oslo. I juni braker det løs med en heidundranes festival, sier Linn Lunder, initiativtaker og daglig leder i Miniøya.

Festivalen skal utfordre artister og kunstnere innen en ny og spennende arena. Nye talenter og kjente artister fra inn- og utland skal opptre fra scene og i telt. Selv om musikk er hovedelementet på festivalen, har teater, dans og film viktige plasser i programmet.

Inspirert av "mor Øya"

Festivalområdet skal være en kreativ møteplass for ulike uttrykk og kunstformer som street performance og andre overraskelser. Med barn i ulike aldre er det behov for aktiviteter med ulikt innhold, fra en-til-en opplevelser for de minste til rock for de største.

På Øyafestivalen har vi sett barn og unge gå fullstendig av hengslene til artister og forestillinger tiltenkt et langt eldre publikum. Slikt blir vi inspirerte av. Ja, faktisk så inspirerte at vi bestemte oss for å diske opp med en helt egen musikkfestival for de yngre, sier Lunder.

Lørdag 26. og søndag 27. juni braker det altså løs i Tøyenparken. Festivalen skal arrangeres årlig, og vil starte i det små, slik også Øya gjorde for over ti år sida. Billetter til Miniøya slippes nå før jul.

Uten mat og drikke...

Øyafestivalen har vunnet priser for sitt miljø- og økologifokus, noe som blant annet har preget menyen. Og tro nå ikke at det blir noe dårligere når barna får sin egen festival.

Det skal bli skikkelig deilig mat og drikke, med sunne alternativer, store og små scener og ulike installasjoner. Vår hovedmålgruppe er barn fra 4-12 år, men dette skal være et familiearrangement, med herlig moro for liten og stor fra morgen til kveld. Rett og slett mer til kidsa, sier Lunder.

Vi gleder oss veldig til å lage festival for barn, sier Stein Arne Blomseth, daglig leder Øyafestivalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere