RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyafestivalens tjuvstart


Will Oldham, bedre kjent som Bonnie «Prince» Billy, gjester Rockefeller neste helg.
Will Oldham, bedre kjent som Bonnie «Prince» Billy, gjester Rockefeller neste helg.
For de som synes det er lenge å måtte vente hele sommeren på Øyafestivalen kan det anbefales å ta en tur til Rockefeller neste søndag. Da entrer selveste Will Oldham scenen!

SENTRUM ØST: Etter utallige henvendelser fra et trofast publikum har Øya endelig klart å lokke Oldham til Norge igjen. Denne gangen stiller han riktignok ikke på selve festivalen, men kommer heller på søndagsvisitt før fellesferien slår inn for alvor.

Åpen Øya

Øya Open har allerede presentert bråkmakerne Health! på Spasibar onsdag 21. mai, og fortsetter altså på Rockefeller mot slutten av neste helg med smått legendariske Will Oldham. Senere i sommer entrer også landeveisrockerne Drive-By Truckers scenen på samme sted, også dette i regi av Øyafestivalen 2008.

Will Oldham er en av karene som har gått fra å være en forholdsvis ukjent kar forbeholdt kjennerne, til å bli et navn som er direkte ettertraktet. Mange kjenner han sikkert bedre som Bonnie «Prince» Billy. I tillegg har han gitt ut skiver under navnene Palace Brothers, Palace Songs og Palace Music.

Allsidig

Det er svært sjeldent man hører noen si noe negativt om musikken til dette uflidde geniet fra Louisville, Kentucky.

Han har gitt ut en mengde plater siden debuten med There Is No-One What Will Take Care of You tilbake i 1993. Som Bonnie «Prince» Billy har han gitt ut høydepunkter som I See A Darkness (1999), Master and Everyone (2003) og The Brave and the Bold (2006). Sistnevnte var i følge arrangøren et samarbeid med post-rockerne Tortoise. Han har også samarbeidet med Bjørk, Sage Francis, Kanye West, Jason Molina, Matt Sweeney, Soulsavers, Sun Kil Moon, David Pajo, samt sine brødre Ned og Paul Oldham for å nevne noen.

Mannens musikk er en herlig sjangerblanding, men om du trenger et hint snakker vi vel hovedsaklig om americana, folk og country ispedd en liten dose indie. En aldeles herlig blanding!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere