RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ydmyk og begeistret


Senterdirektør Unni Merete Aasgaard overrekker sjekken på 7000 kroner til «Årets Navn», Ivar Bakke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Senterdirektør Unni Merete Aasgaard overrekker sjekken på 7000 kroner til «Årets Navn», Ivar Bakke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Leserne har talt. Bonden Ivar Bakke (69) på Skjerven gård i Maridalen er "Årets Navn 2009" i Nordre Aker.

NORDRE AKER: – Jeg hadde ikke regnet med at bonden på Skjerven skulle få en slik utmerkelse. Men det betyr ikke at jeg ikke er glad for det. Jeg er ydmyk og begeistret.

Slik reagerer Ivar Bakke fra Maridalen når vi overbringer nyheten om at Nordre Aker Budstikkes lesere har stemt han helt til topps. Engasjementet har vært stort rundt alle de fem kandidatene, og det har vært uhyre jevnt i teten. Men da stemmene skulle telles opp var tvilen ryddet av veien. Det er en skikkelig maridøl som kan krone seg med tittelen "Årets navn 2009".

SKRIV DIN HILSEN TIL IVAR BAKKE I KOMMENTARFELTET NEDERST I ARTIKKELEN

Prikken over i'en

– Om få måneder fyller jeg 70 år, så dette er virkelig "prikken over i'en". Jeg heter jo Ivar, smiler den blide bonden.

Bakke-familien har forpaktet Skjerven gård fra Oslo kommune i over 80 år. Ivar selv vokste opp på gården og har drevet den i mange år. Men selv om det nå er sønnen og svigerdatteren, Jon Ivar og Tori, som har tatt over den daglige driften, ligger ikke Ivar Bakke på latsiden.

Til Team Skjerven, under Bakkes ledelse, kommer jenter fra 8-10-årsalderen for å lære å ri. Flere av dem blir værende i årevis, og i fjor tok deltakere i teamet NM-gull i dølehest for tredje året på rad.

I 18 år har Bakke også samarbeidet med Vestre Aker skole, med gårdstilbud for ungdom med atferdsvansker, og ridetrening for autister, for å nevne noe.

– Jeg vil påstå at det helt tilbake til mine foreldre har blitt drevet Inn på tunet-aktiviteter i praksis på Skjerven gård, sier Bakke, og forteller engasjert om hvordan gårdsliv og dyrehold kan ha en positiv påvirkning på både unge og gamle.

– Men jeg har ikke eneansvar på Skjerven. Uten gode medspillere kunne vi ikke fått til de aktivitetene vi har. De jentene som har ridd hos oss i mange år stiller opp og gjør en kjempeinnsats slik at vi kan ha rideopplæring, blant annet, sier Ivar.

Penger til vanskeligstilte

Bakke var ikke et øyeblikk i tvil om hvem han skulle gi prisen på 7000 kroner til, pengene som doneres av Storo Storsenter.


SKRIV DIN HILSEN TIL IVAR BAKKE I KOMMENTARFELTET NEDERST I ARTIKKELEN


– Det må bli Kirkens Bymisjon. Jeg har hatt en drøm om at hvis jeg vant, skulle pengene gå til dem som ikke har det så greit som oss andre. Jeg treffer selv folk på gata, og kjenner mange som ikke engang har noe sted å bo, sier Bakke.

Han skryter av organisasjonen, som han kjenner godt, blant annet gjennom tilbudet med Grønn omsorg, et dagtilbud Bakkes sønn og svigerdatter driver for demente, også det på Skjerven gård.

LES OGSÅ: Storsamling på tunet i Maridalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere