RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ydmyk prisvinner


Juryen betegner Rajan Chelliah som en « fremragende internasjonal rollemodell i norsk arbeids-, samfunns- og kulturliv». Jeg går ikke rundt og tror at jeg er den mest vellykkede innvandreren, men jeg bruker heller ikke tid på negative tanker. Det er viktig å tro på seg selv, sier Rajan Chelliah.
Juryen betegner Rajan Chelliah som en « fremragende internasjonal rollemodell i norsk arbeids-, samfunns- og kulturliv». Jeg går ikke rundt og tror at jeg er den mest vellykkede innvandreren, men jeg bruker heller ikke tid på negative tanker. Det er viktig å tro på seg selv, sier Rajan Chelliah.
NRK-journalisten Rajan Chelliah (45) er kåret til Top 10 innvandrer 2007.

VESTLI: Like før jul fikk Rajan Chelliah fra Vestli en telefonsamtale som fortalte ham at han var en av ti innvandrere i Norge som hadde gjort seg fortjent til hedersprisen i regi av Leadership Women. Kåringen ble nylig offentliggjort.

Jeg skjønte ingenting. Det er litt uvirkelig, for det fins så mange flinke folk som sikkert også hadde fortjent denne prisen, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Stor oppmerksomhet

Sønnen på 10 år skjønte fort at det var noe spesielt med beskjeden faren hadde fått. Selv om han ikke forsto alle detaljene rundt prisen, kom han med en uttalelse som virkelig varmet:; «Jeg er stolt av deg, pappa».

Da forsto jeg at denne prisen har en funksjon, også på mikronivå, smiler Chelliah.

Det er imidlertid flere som er stolt over arbeidet Chelliah har utført. Gratulasjonshilsnene har strømmet inn fra det tamilske miljøet både i Norge og utlandet, og medieoppmerksomheten er stor.

Jeg håper at prisen kan gi håp til alle som sliter. Den viser også at det går an å velge utradisjonelle yrker, selv om man har minoritetsbakgrunn, sier han.

Som journalist i Migrapolis trives Chelliah godt foran kamera, men han innrømmer likevel at det personlige fokuset er uvant.

Jeg føler meg ydmyk. Å bli utpekt som rollemodell og pionér innebærer et stort ansvar. Det motiverer meg til å gjøre ting enda bedre, sier han.

Tro på seg selv

Rajan Chelliah jobbet som flyktningkonsulent i kommunen da han fikk tilbud om å bli journalist i Migrapolis i 1997. Etter nøye vurdering takket han ja til jobben, selv om det innebar en mer usikker tilværelse. Det angrer han ikke på.

Jeg fant ut at dette var jobben for meg. Det var journalistikken jeg brant for, sier han.

I hjemlandet Sri Lanka begynte han tidlig å trene opp formidlingsevnen. Som 10-åring deltok han i talekonkurranser. Samfunnsengasjementet har alltid vært en naturlig del av hans erfaringsbakgrunn.

Chelliah mener det er viktig å ikke sette for store begrensninger for en selv. Han definerer seg som hundre prosent tamil, og hundre prosent norsk.

Jeg har ikke sans for offermentalitet. Det fins diskriminering i alle samfunn, men som enkeltindivider bør vi ikke fokusere på det. Man møter mange hindringer i et nytt land. Da er det viktig å tro på seg selv, og jobbe hardt. Norge er mulighetenes land, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere