RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yes, en skikkelig rockekonsert!


Gutta i Lyriaka gav samtlige barn en musikalsk opplevelse. Foto: Elisabeth C. Wang
Gutta i Lyriaka gav samtlige barn en musikalsk opplevelse. Foto: Elisabeth C. Wang
Barn fra Dokka, Elmholt og Bakkehaugen barnehage var samlet under ett tak da bandet Lyriaka inntok scenen torsdag.

HOFF: - Dette blir kjempegøy, det vet jeg bare, sier en lyslugget gutt mens han prøver å finne den beste plassen inne i Dokka barnehage.

Skrevet av barn

Bandet Lyriaka består av trioen Jon Arne Bjørstad, Øyvind Fossheim og Øyvind Gravdal. Tekstene er skrevet barn, mens musikken er komponert av Øyvind Gravdal.

- Vi har som visjon å stimulere barns skapende og lekende evner, samt å fremme kultur skapt av barn selv. Barna skriverderfor dikt og tekster. Vi er stolte av å ha mottatt en Spellemannspris og i tillegg vært nominert i både 2002 og 2005, sier Øyvind Fossheim.

Gjentok suksessen

I overkant av 50 barn stitter samlet og er tydelig klare for konsert inne i barnehagen. Styrer Randi Kalland synes det er hyggelig at de fikk samlet barn fra alle de tre barnehagene under ett tak.

- Vi fikk besøk av Lyriaka i oktober i fjor også, men denne gangen synes vi det var hyggelig å dele opplevelsen med flere, sier Kalland.

God stemning

Barna sitter stille som tente lys når Lyriaka kommer inn, iført matchende kjeledresser og orange Crocs. Men, når de første tonene ljomer ut i lokalet er det brått slutt på stillheten.

- Dette er så moro. Bare se på barna, så skjønner du hva jeg mener, sier en av de ansatte og setter seg ned mens hun klapper takten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere