RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yes til alle barna

Som mine barn var jeg som 5-åring utrolig glad i is. Tror ikke det var noe annet som opptok meg mer. Den store favoritten var isen Yes til femti øre.
Lykken var derfor meget stor da jeg en dag fant en rød og en grønn pengelapp i gangen i blokka. Jeg ante ikke verdien på sedlene, men skjønte at de to lappene var det som skulle til for at en Yes kunne være innen rekkevidde. Veien ned til lokalbutikken på Romsås var ikke lang, og på underveis traff jeg en av mine kompiser som fulgte med.
Den røde og grønne lappen ble slengt på disken og alt jeg sa var "Yes". Damen bak disken sperret opp øynene.
Skal du ha Yes for alle disse pengene?.
Yes, var mitt svar igjen.
Hvordan vi klarte å bære all den isen husker jeg ikke, men jeg husker utrykket til min eldere søster. Hun hadde først oppdaget at hele nabolaget gikk rundt og spiste Yes, for deretter noe senere å oppdage at hele kjøleskapet var fullt av is godt på vei i nedsmeltingsprosessen. Rett utenfor blokka traff hun meg med Yes i begge hender.
Da mine foreldre kom hjem var det ikke jeg som fikk gjennomgå, men hun som hadde solgt meg 300 Yes. Min mor så jeg sjelden så rasende. Om jeg hadde is i lang tid fremover husker jeg ikke, men utrykket til damen som solgte meg all isen glemmer jeg aldri...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere