RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

YFU søker norske hjem på Frogner


Disse to har akkurat reist hjem etter ett år i Norge.
Disse to har akkurat reist hjem etter ett år i Norge.
14 familier søkes til elever fra hele verden som fortsatt mangler vertsfamilie. 37 ungdommer kommer 16. august til Norge for å bo hos en norsk familie og gå på videregående skole.

Utvekslingsorganisasjonen Youth for Understanding søker nå etter vertsfamilier i Oslo.

- 14 elever mangler fortsatt vertsfamilie og vi håper virkelig noen familier fra den internasjonale bydelen Frogner melder sin interesse for mer informasjon om elevene som kommer og hva det innebærer å være vertsfamilie, sier YFUs regionleder i Oslo, Hanh Nha Ruyter.

Ingen på Frogner

Oslo har det siste året hatt to vertsfamilier, og regionleder Hanh Nha håper på mange flere elver plassert i Oslo det kommende året. Så langt har regionen tre vertsfamilier, men i ingen i bydel Frogner.

- Oslo har et bredt utvalg av kultur- og sportsaktiviteter og kan også by på flotte naturopplevelser i marka og ved sjøen. YFU ønsker å gi flere elever muligheten til å bo i hovedstaden, sier Ruyter.

Alle elevene har én ting felles: de skal gå på videregående skole, lære seg norsk, norsk kultur og norsk familieliv.

Vanlig familiemedlem

Kun 37 elever kommer til Norge på grunn av vanskeligheter med å finne familier som ønsker å ta til seg en utvekslingselev for et helt skoleår.

Pågangen fra resten av verden er stor og det er mange som ønsker å oppleve hvordan det er å vokse opp i det FN har karakterisert som verdens beste land.

- Nordmenn har både økonomi og plass til å ta imot en elev, likevel vegrer mange seg for dette. Mange frykter nok at et nytt og ukjent tilskudd i familien vil være resursskrevende både økonomisk og tidsmessig, det er derfor viktig å påpeke at eleven ikke skal være en gjest i huset, men fungere som et normalt medlem av familien, understreker Ruyter som selv har vært på utveksling til Frankrike.

Fra hele verden

Elever fra hele verden kommer til Norge i august.

Jaruporn fra Thailand liker å bli kalt June, hun spiller badminton og basketball hjemme i Bangkok og ser fram til å oppleve norsk kultur og hverdagsliv .

Romana fra Tsjekkia er en aktiv bandyspiller som håper å finne husrom hos en aktiv familie.

Niklas fra Tyskland spiller piano, klarinett og obo og håper å bli medlem av et korps eller storband i sitt nærmiljø.

Sintija fra Latvia er aktiv innenfor dansing og svømming, og håper å kunne stå på snowboard og skøyter i Norge.

For å lese mer om disse og andre elever som trenger vertsfamilie, gå til YFUs hjemmesider http://www.yfu.no

HVEM KAN BLI VERTSFAMILIE?

Du må ha omsorgsevne, seng og en pult, samt være nysgjerrig på verden. Du får full opplæring og et støtteapparat du kan henvende deg til 24 t i døgnet. Vertsfamiliene skal i størst mulig grad speile det norske samfunn: enslige, småbarnsforeldre, aleneforeldre, tenåringsforeldre, pensjonister, funksjonshemmede, minoriteter og homofile.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere