RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yngre brukere står i kø

Det var et risikabelt prosjekt; ungdomshus og seniorsenter i samme bygg – under samme tak. – Vi er strålende fornøyde og satser friskt, sier Anne Haugaard.

LILLEAKER: Det har gått et halvt år siden Ullern seniorsenter måtte flytte fra Ullernchausseen til Sponhoggveien og Stoppestedet aktivitetshus.

En gjeng seniorer skulle da dele huset med en gjeng godt etablerte ungdommer og ansatte.

Det var utvilsomt tøft å skulle flytte rett inn her. De hadde vært her i ti år og her kom vi, med våre tanker, ideer og planer, sier daglig leder ved Ullern seniorsenter, Anne Haugaard.

Hun overtok som senterleder for to år siden. Nå er halvparten av seniorsenterets 1400 aktive brukere 60- og 70-åringer.

– Senteret har blitt revitalisert; det er det ingen tvil om. Vi trekker nye og yngre pensjonister som aldri før, sier Haugaard.

– Frisk og ungdommelig

Samarbeidet med ungdomshuset har vært, og er, basert på å gi og å ta. I begynnelsen var seniorsenteret nødt til å redusere åpningstidene, men den tiden er forbi.

– Vi kommuniserer godt, noe jeg er svært glad for. Vi er jo svært takknemlige for å kunne være her, sier Haugaard.

Høstens splitter nye program vitner om et energi-kick. Er det de nye lokalenes innvirkning?

Dette er et flott lokale, som gir oss et utall muligheter vi ikke har hatt tidligere. Ta cafeen her, for eksempel; lekre småretter og spennende smakssammensetninger i et koselig og ungdommelig miljø.

Her er det ingen varmebad for å holde på mat som allerede er laget. Det kan jeg garantere, smiler Haugaard.

LES OGSÅ: – Mamma, det er ingen som vet hvordan Tjostolv og jeg har lidd

Så svetten siler

Helse og kosthold er fokusområder for Ullern seniorsenter. Og, med ny aktivitetssal på Stoppestedet, trimmes det nå som aldri før.

– Aktivitøren vår, Rita Hartford, bruker nå 70 prosent av sin stilling på fysisk aktivitet. På programmet står nå tilrettelagt parkinsontrim i samarbeid med Parkinsonforeningen, seniortrim og fitness for de sprekeste.

I tillegg til det starter vi nå opp «Aktiv med KOLS»– et tilrettelagt treningsprogram i samarbeid med LHL og et demensprosjekt rettet mot våre egne brukere, opplyser hun.

Språkkurs i italiensk, tysk, fransk og spansk ispedd bowling, Gigong, turgruppa 60 pluss og svømming. Men, en ting mangler; hoftevrikk og real dansefot.

– Jeg har veldig lyst til å sette i gang «svenske-boogie». Det tror jeg kunne fristet mange. Det er enklere enn swing og dermed lettere å få folk med på, sier Haugaard og legger til:

– Vi hadde en dame som drev med internasjonal dans, men hun har operert hoften og må derfor ta det litt ro. Det er der «svenske-boogie» kommer inn.

Hjernetrim

I følge seniorsenter-lederen er det én ting som er minst like viktig som å trimme kroppen, nemlig hjernetrim.

– Datakursene våre blir bare mer og mer populære. Jeg tror mange eldre skjønner at skal de holde kontakt med barn og barnebarn er det viktig å følge med i tiden, sier hun.

I tillegg til datakurs for nybegynnere og viderekomne tilbys det nå bridge, sjakk og forum for menn. I høst setter forfatter Bjørg Duve dugursprat på menyen for senterets kvinner.

– Onsdager, fra og med 28. august, tar jeg for meg temaer som «å bli sett», «kroppens skjulte intelligens» og «brudd og oppbrudd».

Jeg gleder meg veldig til å sette i gang med dette tilbudet og håper selvsagt så mange som mulig finner veien til senteret, sier Duve.

LES OGSÅ: Boligene for funksjonshemmede blir ikke ferdige

Pangstart med Cir.Cuz.

Også på Stoppestedet ungdomshus kjører de på med krutt til årets høstsesong.

– Vi starter opp med et back2school party lørdag 7. september der vi har konsert med rapduoen Robin & Bugge, sier Hans Nicolai Bugge ved Stoppestedet.

Robin & Bugge er en gull- og platinaselgende rapduo fra Nordstrand i Oslo. Duoen består av Robin Stones og Bugge Smalls.

Gutta møttes første skoledag på Manglerud videregående.

– Lørdag 14. september følger vi opp med konsert med Cir.Cuz. Dette er en storsatsning vi gleder oss veldig til, avslutter Bugge.

LES OGSÅ: Gahr Støre er folkets favoritt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere