*Nettavisen* Nyheter.

Yngve mest populær

Filmfoto fra Mannen som elsket Yngve.

Gimles forsmak på filmvåren forrige uke, samlet flere tusen filmgjengere i i Bygdøy allé.

Klikk på bildet for å forstørre.

Carina Jørgensen er godt fornøyd med besøket under Gimle filmfest. Foto: André Jerman

FROGNER: Det var den norske filmen Mannen som elsket Yngve, som har premiere i Oslo dag, som samlet flest publikummere under filmfest på Gimle, som ble arrangert for andre året på rad, forrige uke.

I tillegg til Mannen som elsket Yngve, var det smekk fullt under visningen av Sweeney Todd med Helena Bonham Carter og Johnny Depp. Ellers var forestillingene med den Oscar-nominerte Dykkerklokken og sommerfuglen svært populær blant publikum, forteller Carina Jørgensen i Oslo kino.

Kvalitetsbevisst

I løpet av de 19 dagene festivalen fant sted viste Gimle 19 filmer.

Gimle Kino har alltid vært betegnet som en kino for kvalitetsfilmer, med et sterkt filmrepertoar, høy komfort i kinosalen og en stemningsfull atmosfære. Årets program understreker Gimle Kinos posisjon som kvalitetskino, med et sterkt og spennende filmprogram, noe de mange Oscar nominerte filmene bevitner. Gimle Filmfest er ikke bare en uke med filmer, men også en hyllest til Gimle Kino og kvalitetsfilmen, uttaler Jørgensen til Lokalavisen.

Hun forteller at gimlepublikummet er et voksent filminteressert publikum, som setter pris på god filmkunst.

- Publikummet her er dessuten interessert i møter med både regissører og artister.

Festen på Gimle arrangerte møter med blant annet besøk av Lønsj-regissøren Eva Sørhaug og de unge skuespillerne Rolf Kristian Larsen og Ida Elise Broch fra Mannen som Elsket Yngve.

Satser ungt

Festivalen fristet også med regissøren Ole Giæver.

Han er et nytt og spennende filmtalent i Norge. Hans novellefilm Sommerhuset ble vist under festivalen, en film som begeistret publikum både under Tromsø Internasjonale Filmfest, hvor den hadde premiere noen uker før og publikum på Gimle Filmfest. Dessuten hadde vi besøk av multikunstneren Kim Hiorthøy og hans kortfilm Hur man gör og en fersk Guldbagge i bagasjen

Årets filmfest var i tillegg en ren Oscar fest, med 8 nominasjoner til No Country for Old Men, 4 nominasjoner til Juno, 3 nominasjoner til Sweeney Todd, 4 oscarnominasjoner til Dykkerklokken og Sommerfuglen, i tillegg var filmene Lars and the Real Girl og In the Valley of Elah nominert til Oscar.

Bergensk avslutning

Høydepunktet var kanskje likvel for mange da Sondre Lerche var til stede under avslutningsfilmen på Gimle. I tillegg til å innha en liten rolle i filmen Dan in real life, har bergenseren laget filmmusikken til filmen med samme navn.

Et scop tatt i betraktning av at Sondre Lerche omtrent er som sine medbergensere Kings of Convenience: Nesten aldri i Norge.

Annonsebilag