RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yoga i skogen


- Hyggelig om også flere menn blir med på yogaen, sier Joachim Sørensen (34) fra Disen. Kristin Tufte Haga
- Hyggelig om også flere menn blir med på yogaen, sier Joachim Sørensen (34) fra Disen. Kristin Tufte Haga
- Nå retter jeg opp kroppen med yoga, forteller Joachim Sørensen, på trening i Solemskogens grendehus.

SolemskogenPå grendehuset i Solemskogen er det levende lys, blomster, røkelse, rolig, lav musikk - og yoga.
- Pust inn, pust ut, og så drar vi oss mot lårene, og krøller tærne fast i gulvet, sier instruktør Janne Kolstad, i Fryddeg Yoga.

Yoga gjør godt

Det er flest kvinner på treningen i grendehuset denne torsdagskvelden, og Joachim Sørensen (34) fra Disen er eneste hane i yogakurven. Han kan fortelle at han i høst ble dratt med på yoga av kona.
- Det har jeg ikke angret på. Jeg har slitt med kroppen lenge. Blant annet etter flere år som håndverker og som aktiv snowboardkjører - og jeg har hatt ryggprolaps. Nå prøver jeg å "rette" opp kroppen igjen, og yoga gjør godt. I tillegg får jeg mye energi av treningen, sier Joachim, som startet opp i høst, en gang per uke.

Lytter til kroppen

- Men det er nok viktig å starte litt rolig. Jeg dro til skikkelig første gangen, og det føltes ikke bra. Men nå har jeg blitt mye flinkere til å lytte til kroppen og kjenne mine begrensninger. Ikke bare på treningen, men i dagliglivet ellers også.
- Dette skal jeg fortsette med, og hyggelig om det blir med flere menn på treningen. Tror nok mange hadde hatt godt av yoga - både kvinner og menn. Svett blir du også, forteller Joachim.
-Vri håndflatene, en forover, og en bakover ,akkurat som om dere vrir opp en klut, slapp av, og kjenn at gammel opphopet energi renner ut av finger tuppene! Gå inn og kjenn på energien som løper rundt omkring i kroppen!! Ha fokus i brystet, åpne opp brystet, og slipp ut alle sommerfuglene...fortsetter instruktør Janne.

Mykere

Bjørg Sletten (45) fra Solemskogen er også yogaentusiast.
- Jeg har drevet med andre typer idretter før. Men yoga har jeg ihvertfall ikke tenkt til å slutte med. Ikke minst blir holdningen bedre, og jeg har blitt mye mykere enn jeg var tidligere. Merker det godt etter en ferie. Da har kroppen stivnet mer til, og jeg lengter etter yoga'en og strekkøvelsene sier Bjørg.
- I tillegg har jeg blitt mye mer bevisst på pusteteknikk. Sykler til og fra jobb, og orker mer hvis jeg puster riktig. Til og med tannlegetimene har blitt mindre avskrekkende fordi jeg har lært å puste riktig, slik at jeg slapper mer av, forteller Bjørg, og legger til at man absolutt får ut gruff med yoga også, på lik linje med andre kondisjonsidretter.

Fryder foten

- Og så masserer vi der hvor tærne og føttene møtes. Send gode tanker til foten som fryder seg over å få vår oppmerksomhet, oppfordrer instruktøren.
Siri Tobiassen (50+) - også fra Solemskogen - tar tak i foten, og følger oppfordringen om fotmassasje fra instruktør Janne.
- Yogaen er et herlig pusterom fra en stressende og hektisk hverdag i NRK, sier Siri fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere