Gå til sidens hovedinnhold

Yoga - midt i naturen

Rett før julehandelen for alvor setter inn, arrangerer Elizabeth Lyseng fra Sørkedalen yoga-kurs på Kikutstua.

NORDMARKA: I sommer arrangerte jeg et yoga-kurs i samarbeid med blant andre kokken på Kikutstua. Da var det kun vegetarmat på menyen og all maten var laget helt fra bunnen av. Det var en utrolig bra start, men likevel svært ressurskrevende, sier Lyseng.

Fra ski og sykkel til yoga

Nå satser hun derfor i hovedsak på yoga med innføring og fordypning i selve teknikken i naturskjønne omgivelser.

Jeg er så glad for den gode støtten jeg har fått fra de ansatte ved Kikutstua. De var umiddelbart positive da jeg foreslo dette og har støttet dette hele veien. Kikutstua har jo frem til nå først og fremst var skiløpernes og syklistenes tilholdssted. Da er det jo ekstra spennende å tilføre litt yoga, smiler Lyseng.

Flere prosjekter på gang

Hun er for øyeblikket i dialog med både Kobberhaughytta og Studenterhytta for et lignende samarbeid, men understreker at disse prosjektene kun er i startfasen.

På sikt tenker jeg både på yoga-kurs for barn og unge, for jeg har gode erfaringer med yoga for barn etter å ha undervist ved St. Sunniva skole. De synes dette er spennende og er ikke redde for å prøve noe nytt, sier hun.

Vandring

Denne dagen kjører Lyseng bil i retning Kikutstua, men kursdeltagerne vil måtte ta bena fatt. Det mener hun er en fin start på tredagers-kurset.

Så lenge man kler seg godt og har på seg en hodelykt er ikke det noe problem. Det ser jeg på som en fin start og ikke minst en flott naturopplevelse, sier hun.

Kurs og egentid

Kurset er lagt opp slik at både den mest uerfarne og de som kan litt mer skal ha utbytte av det. Under dagene på Kikutstua vil kursdeltagerne også få en del egentid som de kan nye slik de måtte ønske.

Det er viktig å få lov til å slappe av med det man ønsker mellom fellessamlingene. På Kikutstua tilbyr de blant annet kano- og kajakkpadling og sykling i tillegg til turmulighetene, sier Lyseng.

Og god mat, det er hun ikke i tvil om at det kommer til å bli, også denne gangen.

De er så flinke her oppe, så dette blir utvilsomt en kurshelg som er bra både for kropp og sjel.

Se mer på www.yogainordmarka.no

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg