*Nettavisen* Nyheter.

Yogakurs for ungdom

Yogalærer og cand.philol. Inger Myklebust driver yogaskolen Hridaya på Oppsal. Nå starter hun eget kurs for ungdommer etter skoletid.

Yogakursene for ungdom foregår i underetasjen til ungdomskafeen Cafe-X på Oppsal.
Jeg begynte selv på yoga som 16-åring, og opplevde at verden åpnet seg for meg på en ny måte. Etter relativt kort tid bedret konsentrasjonen seg og det ble lettere å gjøre leksene konsentrert, sier yogalæreren.

Falle til ro

Hun mener yoga passer bra for dem som føler seg uvel med konkurranseidretter og ballspill, men som allikevel har lyst til å bli mykere og sterkere i kroppen uten å måtte svette, dusje og alt som følger med det.
Ungdomstiden med alle dens forandringer og utfordringer kan bli i det meste laget for noen og en hver. Yoga hjelper en til å stresse ned og falle til ro. Som lærer i videregående skole vet jeg at skoledagen rommer mye støy, og mange lengter nok etter en ro det ofte er vanskelig å finne utenfor seg selv. Med yoga kan man gradvis finne roen i seg selv, samtidig som man gradvis blir mykere.

Lang tradisjon

Treningsformen streatching har sin basis i yoga og mange nye treningsformer har hentet inspirasjon i den over 5.000 år lange tradisjonen. Myklebust forteller at yoga har blitt trendy, men at treningsformen faktisk kom til Norge på 60-tallet. Da ble Norsk Yogaskole etablert, og Myklebust tok utdannelsen sin der i 1977. Senere har hun undervist rundt om i landet og i Nederland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.