RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Young Star Stipend til Mathisen


Mathisen og Krog
Mathisen og Krog
Saksofonist Jørgen Mathisen (23) fikk Statkrafts Young Star stipend 2008.

Saksofonist fra Oslo tildeltes Statkrafts Young Star stipend 2008 på Nasjonal jazzscene på fredag 15. august, melder Oslo jazzfestivals Lise Gulbransen. Han ble enstemmig valgt av juryen som besto av Karin Krog, Martin Revheim, Bugge Wesseltoft og Stein Dale.

Statkrafts Young Star stipend deles ut til en musiker i alderen 18 - 25 år som har gjort seg spesielt bemerket på lokalt, regionalt og/eller nasjonalt nivå. Stipendet består av kr. 50 000,- og inkluderer en spillejobb med et valgfritt prosjekt under Oslo Jazzfestival.

Juryen uttaler følgende om årets mottaker:

Jørgen Mathisen er en musiker med et enormt overskudd, og han er teknisk briliant. Han kom inn i jazzmiljøet som et skudd og har markert seg tydelig som musiker de siste årene.

Mathisen er utdannet ved jazzlinja på NTNU og har allerede markert seg gjennom band som The Core, Zanussi 5, Humwee, Supersonic Rocketship og Trondheim Jazzorkester. Mathisen er også aktuell med en ny trio sammen med bassist Per Zanussi og trommeslager Franklin Kiermayer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere