*Nettavisen* Nyheter.

Yrende liv på Myrerjordet

UTVIKLES: – Utfordringen er å finne finansiering til de forskjellige nærmiljøanleggene på Myrerjordet, sier Torbjørn Togstad (t.h). arkivfoto

Nye Myrerjordet er ennå ikke ferdig utviklet, og siste rest av finansieringen er ikke helt på plass.

KJELSÅS: Myrerjordet har alltid vært et populært sted for mange, og er nok ikke mindre populært etter at kunstgresset kom på plass. Men som Nordre Aker Budstikke tidligere har beskrevet, er det mye mer på gang. Torbjørn Togstad i Øvre Grefsen Vel gir en oppdatering.


– Den første fasen i utviklingen av Myrerjordet nærmer seg nå avslutningen. Kunstgresset er ferdig lagt. Det er et yrende liv med fotballspillere både på kunstgresset og gressbanene ved siden av. Dette var slik Øvre Grefsen Vel håpet dette skulle bli da de tok initiativet til utviklingen av Myrerjordet sier Torbjørn Togstad fra Øvre Grefsen Vel.

Les også: Den nye sjefen

Sandvolley og basket

Også Kjelsås Vel og Kjelsås IL har engasjert seg i «nye» Myrerjordet.

Togstad forteller til avisen at neste trinn i utviklingen er å få anlagt sandvollyballbane og street basket.

Det ble også avholdt møte med Bymiljøetaten i forrige uke vedrørende utviklingen fremover.

Resterende finansiering

– Utfordringen nå er å finne finansiering til de forskjellige nærmiljøanleggene på Myrerjordet. Etaten er usikker på om det er midler til utviklingen av sandballbanen og street basket i inneværende år. Bydel Nordre Aker sier her at de kan tre støttende til med frivillighetsmidler, slik at vi kommer i gang med dette i 2014, noe vellet sterkt håper på sier Togstad.

De neste anleggene det arbeides med å få på plass etter dette er treningsapparater plassert ved rundløypen og leke- og aktivitetsapparatene i tillegg til benker. Det er også planer om bocciabane ved omsorgsboligene, en skøytebane er også med på tegningene. Rundløypa rundt jordet er også straks ferdig.

– Vellet ønsket en asfaltert løype slik at denne også kunne benyttes til rulleskøyter, rullebrett og rulleski for barn, men på grunn av sikkerhetsaspektet og fare for ulykker møtte dette motstand slik at det dessverre ikke blir noe asfalt, sier Togstad.

Unik flerbruk

Han legger til at det også er en diskusjon vedrørende behovet for ballfangernett ved syverbanene, eller ikke.

– Når utviklingen av Myrerjordet står ferdig, vil dette gi en unik flerbruk av jordet med hovedvekt på fotball, men også med flotte tilbud til alle fra barn til eldre sier Togstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.