RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yri glad for grensedebatten


Demografien er totalt forandret i bydelen vår de siste 20-30 årene, og vi må utvikle oss og være åpne for forandring, sier kirkeforvalter Arild Yri.
Demografien er totalt forandret i bydelen vår de siste 20-30 årene, og vi må utvikle oss og være åpne for forandring, sier kirkeforvalter Arild Yri.
Forslagene til nye sokne- og prostigrenser skaper debatt, og kirkeforvalter Arild Yri er glad for engasjementet.

Frogner/St. Hanshaugen: Styringsgruppen for Oslo-prosjektet har lagt ut tre forslag til nye soknegrenser. Med i gruppen er mellom andre Oslo biskop, Kirkeverge, stiftsdirektør og representanter fra arbeidstakerorganisasjonene.

Forslagene som nå er ute til høring har skapt bølger i menighetsmiljøet, og det synes Arild Yri er bra.

Det er jo nettopp det som er meningen. Vi ønsker debatt og tankevirksomhet rundt disse spørsmålene, sier han.

Bredere tilbud

Kirkeforvalteren er opptatt av at det er forslag som er lagt frem, og at dette ikke er noe som er vedtatt og trykkes ned over hodet på de forskjellige menighetene i Oslo.

Vi ønsker tvert i mot å utvikle demokratiet i kirken. Han sier videre det er flere grunner til at man nå ønsker å forandre sokne- og prostigrensene. Blant annet for å gjøre menighetene mer tilgjengelig og styrke lokalmenigheten.

Ønsket er at lokalmenigheten skal være i stand til å gi et bredere tilbud enn i dag. Vi er absolutt ikke ute etter å svekke menigheten, og de organisatoriske endringene skal ikke ha noen innvirkning på den enkeltes tilhørighet til menigheten, sier Yri.

Han mener de nye grensene som er foreslått, vil gjøre at ressursene bedre kan utnyttes gjennom en enklere organisasjon.

Forandret demografi

Høringsfristen er 15. april i år, og Yri håper folk har satt seg godt inn i forslagene i god tid før fristen.

Jeg oppfordrer alle interesserte til å sette seg godt inn i forslagene og komme med konstruktive tilbakemeldinger. Samtidig håper jeg folk er åpne for nye forslag, sier han.

Yri opplever at demografien i både Bydel Frogner og Bydel St. Hanshaugen er totalt forandret de siste 20 til 30 årene, og mener kirken må være mer fleksible og kunne møte denne forandringen på best mulig måte.

For noen kan forandring være skummelt, men vi må følge med i tiden og se på løsninger som er bedre enn de vi har i dag. Nå gjenstår det å se reaksjonene rundt i Oslos menigheter, og se om de ønsker at vi skal ha det som i dag, eller om vi skal utvikle oss og gi folk et bedre tilbud, sier han.

Vurderingen av grensene er ett av fire delprosjekter som skal utvikle kirken i Oslo. Forslagsstillerne ser også på samordning av økonomi, hva de forskjellige kirkene skal brukes til og enhetlig ledelse i kirken.

Det siste punktet ligger foreløpig på is, siden de ikke har fått godkjenning fra departementet til utprøving.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere