RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yte før du nyter

Wenche Riiser (Ap) er stolt av den norske velferds- ordningen. Hun setter frihet høyt, og kan trolig takke foreldreløse barn i Bangkok for at hun er politisk aktiv.

Nordre Aker:: Wenche Riiser kom inn i bydelsutvalget (BU) for første gang i høst. Som travel karrierekvinne og firebarnsmor innrømmer hun at tre møter i måneden BU-møte, komité- og gruppemøter er mer krevende enn hun hadde forestilt seg.

Å se Norge utenfra

Hvorfor valgte jeg å bli aktiv i politikken? spør Wenche, og svarer at mye reising i jobben er én årsak.
Det er alltid deilig å komme hjem til Norge og den friheten vi har her. Ytringsfrihet og det å kunne tenke og bevege seg fritt er egenskaper som ikke er en selvfølge overalt i verden. Jeg har opplevd å ikke kunne gå ute alene i amerikanske storbyer, sier Wenche.
Hun er også svært opptatt av at det skal være et minimum av sosiale forskjeller mellom folk.
Det er sosialdemokratiets prinsipp. De sterkeste skal hjelpe de svakeste for å redusere klasseskillene i samfunnet. En offentlig velferd som sørger for at alle har det noenlunde bra er viktig, for det påvirker alle. Er ulikhetene for store fører det til press og ufred, sier Wenche. Det er noe av det som gjør meg stolt av å være norsk.
Like fullt mener hun det er viktig at ikke terskelen for å motta offentlig hjelp blir for lav.
Det er en grense for hva folk synes det er rimelig å betale i skatt. Derfor må ikke andelen som hjelper bli for liten; Du skal yte før du nyter.

Preget i Bangkok

Kontrasten mellom velstand og fattigdom fikk den utvandrede sunnmøringen føle på kroppen da hun bodde ett år i Bangkok tidlig på 90-tallet.
Der bodde det mennesker i blikkskur, med barn som ikke var registrert noe sted, og dermed ikke hadde noen rettigheter. Det endte med at jeg jobbet som frivillig på Bangkoks største barnehjem med 800 foreldreløse barn. Mange skulle adopteres bort til Skandinavia, så jeg brukte mye tid på synge norske sanger for dem og forberede dem på sitt nye liv, sier Wenche, og innrømmer at disse opplevelsene var noe av det mest givende hun har gjort, og at det farget hennes politiske ståsted.

Drømmer for yrkesskolen

Av hjertesaker i bydelen har Wenche to grupper hun prioriterer høyt.
Barna er fremtiden, og som mor er det vanskelig å svare noe annet. Samtidig synes jeg ikke vi behandler de eldre godt nok. Mange eldre er ensomme og jeg har tro på boliger, kall det senior pluss, der de kan ha sine egne leiligheter, men med felles spise- og og behandlingssteder, og omgås hverandre. Jeg har en drøm om at den gamle yrkesskolen på Sogn, når den stenges, iallefall delvis kan brukes til dette formålet. Men da er det viktig at bygget ikke selges, slik det har vært foreslått, for da forsvinner den muligheten for godt, avslutter Wenche Riiser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere