Ytterpartiene populære i skolegården

 

 

Tirsdag får vi vite hvem elevene ved landets videregående skoler ønsker i regjering. Ytterpartiene gjør det tradisjonelt godt i skolegårdene, forteller ekspertene.

OSLO: Tilbake i 2001 herjet Det politiske parti (anført av komikerne Johan Golden og Atle Antonsen) listene under skolevalget i Oslo øst. Vanligvis er det imidlertid de mer "normale" ytterpartiene som gjør det best blant elevene på landets videregående skoler.

– Man kan ikke si at det er noen lovmessig sammenheng mellom resultatet i skolevalget og det ordinære valget. Det er likevel typisk at ytterpartiene som for eksempel SV og Frp gjør det bra, forteller Atle Jåstad, spesialrådgiver i Norsk Samfunnsvitenskapelig datatjeneste til Østkantavisa.

Skolevalget kan også gi en pekepinn på hvilke partier som kommer til å gjøre det spesielt bra, eller motsatt- veldig dårlig.

– Tradisjonelt er det de partiene som gjør det veldig godt eller veldig dårlig i skolevalget som erfarer et liknende resultat i det ordinære valget, sier Jåstad.

Nytt av året er det at resultater fra enkeltskoler vil bli publisert fra klokka 17 den 8. september.

Interesserte kan besøke www.utdanningsdirektoratet.no for resultatet som kanskje kan være med på å fortelle oss hvem som skal styre landet de neste fire åra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.