RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Zucca» imponerte på Ekebergsletta


De er ikke så ulike, verken i utseende eller spillestil. Mats Zuccarello Aasen driver forbi Erik «Myggen» Mykland i verdikampen på Ekeberg.
De er ikke så ulike, verken i utseende eller spillestil. Mats Zuccarello Aasen driver forbi Erik «Myggen» Mykland i verdikampen på Ekeberg. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen
Mats Zuccarello Aasen kan ikke bare spille ishockey. I verdikampen på Norway Cup imponerte han både lagkamerater og publikum.

EKEBERGSLETTA: Fotballkamp mellom to kjendislag er blitt en tradisjon på Norway Cup. Og mange store og små kjendiser har opp gjennom årene avslørt overraskende gode fotballferdigheter.

Like stor var nok ikke overraskelsen da Mats Zuccarello Aasen viste både god teknikk, overblikk og pasningsfot på gressmatta på Ekeberg. Ryktene om hockeystjernens fotballferdigheter er nemlig godt kjent i Oslo. Men et mål og to målgivende i en 3-1-seier var kanskje litt mer enn forventet.

– Det var moro. Det er alltid hyggelig å bidra til en seier, og det var mye bra spillere som var utpå her, sier «Zucca» til dittOslo.no etter kampen.

Spilte finale

Mats Zuccarello Aasen er oppvokst like ved Valle, og som ung spilte han fotball i Vålerenga. Han har faktisk også spilt finale i Norway Cup.

– Det var moro! Vi spilte finale på Bislett, men tapte, så jeg har aldri vunnet Norway Cup, sier ishockeystjernen.

Hans lagkamerat på MOT-laget, Even Wetten, har gått motsatt vei, fra is til fotball. Den tidligere verdensmesteren på skøyter spiller fotball for 4.-divisjonslaget Hammersborg i Oslo, «når kroppen holder».  

Vi spilte finale på Bislett, men tapte, så jeg har aldri vunnet Norway Cup

Wetten står med to scoringer for Hammersborg hittil i år, og han viste også målteft da han scoret 2-1-målet i verdikampen på Ekeberg, etter pasning fra Zuccarello.

– Jeg så vi fikk en del bakrom, så jeg løp i posisjon. Mats har jo et ekstremt overblikk og ga meg ballen. Jeg har litt tur med medtaket, men jeg får ballen med meg og scorer, sier Wetten om målet sitt.

«Zucca» og «Myggen»

Skøyteverdensmesteren er overhodet ikke overrasket over ferdighetene til Zuccarello på fotballbanen.

– Han har jo åpenbart et godt overblikk i hockey. Jeg ser en del hockey, og han har mye av det samme overblikket her som han har på isen, sier Wetten.

Én spiller imponerte imidlertid Wetten enda mer enn ishockeystjernen, nemlig en annen liten tekniker med langt mørkt hår.

– Myggen har alltid vært stor, og han har ikke mistet det. Han har så mye naturlig fotball i seg, sier en imponert Wetten.

Han er for så vidt ikke ukjent med gode spillere på fotballbanen. Hans klubb Hammersborg signerte nemlig den gamle storscoreren Torstein Helstad før sesongen.

– Helstad, ja. Han gjør jo som han vil, smiler Wetten.

Les også: John McEnroe til «Zucca»: – Er du fra Danmark?

Sterk trenerduo

Smilte gjorde også Siv Jensen etter kampen. Finansministeren trente vinnerlaget til Zuccarello og Wetten sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb. Og det er ikke umulig at taktikkpraten i pausen gjorde sitt til at 1-1 ved halvtid ble til 3-1 til slutt.

Han gir oss en fotballfaglig trygghet, så kombinerer vi det med min strategiske tenking

– Jeg prøvde å gi oppmuntringer og innspill. Jeg ser jo ting fra siden, så jeg sa i pausen at vi måtte være tøffere foran mål, sier Frp-lederen til dittOslo.no.

Hun er også fornøyd med samarbeidet med sin trenerkollega Semb.

– Han gir oss en fotballfaglig trygghet, så kombinerer vi det med min strategiske tenking, sier Siv Jensen.

Hun var uansett meget tilfreds med hva Wetten, Zuccarello og de andre leverte ute på banen.

Vi leverte utmerket, godt lagspill. Og så scorer vi jo tre mål og vinner. Noen har selvsagt bedre forutsetninger enn andre, men alle står på og gir alt hele veien, sier Jensen.

Les også: Motemekka på Ekebergsletta

Siv Jensen trener
ROPER: Ingenting å si på engasjementet til Siv Jensen på sidelinja. (Foto: Magne Mellem Enoksen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere