RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zuccarello inngikk omstridt avtale


UPOPULÆRT: Grorud-gutten Mats Zuccarello Aasen har inngått et samarbeid som ikke faller i god jord hos ishockeyforbundet.
UPOPULÆRT: Grorud-gutten Mats Zuccarello Aasen har inngått et samarbeid som ikke faller i god jord hos ishockeyforbundet. Foto: FOTO: Anders Halvorsen
Ishockeyforbundet er skuffet over NHL-profilen. «Zucca»-manager forstår ikke reaksjonene.

OSLO: Tirsdag ble det kjent at Mats Zuccarello Aasen (25) har spilt inn reklamefilmer for spillselskapet Unibet.

Ishockeystjernen fra Grorud nyter for tiden stor suksess på nordamerikansk is. Comebacket i NHL for New York Rangers har vært vellykket.

Nettopp dette bidrar til at 25-åringen trolig blir utilgjengelig for Norges landslag under VM i Sverige og Finland etter månedsskiftet.

Før Zuccarello Aasen reiste tilbake over Atlanterhavet, spilte oslogutten inn tre ulike reklamefilmer som frontfigur for Unibet. Spillselskapet er maltesiskregistrert, og en direkte konkurrent Norsk Tipping, som på sin side er en av Norges ishockeyforbunds samarbeidspartnere.

Men siden ishockeystjernen spiller i utlandet til daglig, har ikke forbundet grunnlag for å stanse samarbeidet.

– Vi hadde åpenbart helst sett at han ikke hadde gjort den avtalen med dem. Men vi har ikke juridisk grunnlag for å forlange at han ikke inngår en slik personlig avtale, sier genralsekretær Jon Haukeland i Norges ishockeyforbund til dittOslo.no.

Han tilføyer at forbundet oppfordrer til å vise solidaritet med systemet de mener har ført norske spillerne dit de er i dag.

Gir til eget breddefond

I en pressemelding presiserer Mats Zuccarello Aasen at han vil gi deler av honoraret fra sin nye samarbeidspartner til «Zucca-fondet».

Fondet skal etter planen være en ressurs for bredden i norsk ishockey, der alle lag og utøvere under denne kategorien kan søke om støtte.

Primært er støtten fra fondet tenkt å gå til barn eller klubber som trenger nytt utstyr. Dette er likevel ikke noen trøst for Jon Haukeland.

– Det hjelper ikke noe særlig hvis det ikke er noen ishaller å spille i. Vi klager hele tiden over at vi ikke har nok ishaller i Norge, og vi har satt oss et mål om å bygge mange flere. Jo mindre spillemidler vi får inn, jo lenger unna den målsettingen er vi, understreker generalsekretæren.

– Det er i vår interesse at Norsk Tipping har så høy omsetning som mulig. Det gir oss mer spillemidler og bedre forutsetninger for å bygge nye ishockeyanlegg, sier Haukeland.

Zuccarellos manager, Kevin Skabo, ser ikke noe problem med avtalen som er inngått. Han understreker at denne er personlig, og ikke bryter med reglene til ishockeyforbundet.

– Mats forholder seg til landslaget når han spiller der, og til New York Rangers når han spiller for dem. Når han er med landslaget har han ingen forpliktelser overfor Unibet. Vi har vært veldig nøye på at alle parter skal være tilfredsstilte i denne saken, sier Skabo.

VM-spill fortsatt mulig

De omtalte reklamefilmene dukker opp på norsk TV denne uka, og fortsetter til ishockey-VM er ferdigspilt 19. mai.

Hvis New York Rangers og Zuccarello ikke kvalifiserer seg til NHL-sluttspillet, kan grorudgutten likevel bidra for Norge under VM. Akkurat nå ligger laget som nummer sju i ligaens østre avdeling. Åtte lag fra denne avdelingen får sluttspillplass.

LES OGSÅ: Zuccarello tatt ut på All Star-laget

Hvis han ender opp med å spille i VM, kan man altså oppleve at «Zucca» reklamerer for Unibet på TV, samtidig som han representerer Norge i mesterskapet.  Heller ikke dette vil være problematisk, ifølge Kevin Skabo.

– Hadde vi sett på reklamefilmene som problematiske hadde vi aldri inngått en slik avtale. Reklamen er veldig, veldig nøytral. Verken forbundet  eller landslaget trekkes inn i dem, det er kun Mats som representerer seg selv.

– Det er trist hvis man reagerer på dette. Da kommer det på et lavt nivå, sier Skabo, før han forteller at både ishockeyforbundet og Norsk Tipping har takket nei til å være med å skaffe inntekter til «Zucca-fondet» tidligere.

LES OGSÅ:

Familien støttet Mats i Globen

– Drømmen er å vinne Stanley Cup

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere