RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zumba-feber på Røa

Det er kø utenfor treningssalen på Basic treningssenter i Aslakveien onsdag kveld.

RØA: 42 spente damer venter på at zumbatimen skal begynne.

– Vi har hatt rekord på antall på timene etter at vi begynte med zumba, forteller instruktør Ingeborg Aurdal.

Litt salsa..., så merengue

Hun ønsker alle velkommen til timen og forklarer litt om hva som nå skal skje.

– Zumba er enkle dansetrinn satt sammen til latinske rytmer. Vi repeterer samme trinn flere ganger og viser underveis, så dere vil lett kunne følge med.

Salsa, reggaeton, merengue og cumbia er stilarter som alltid er med. I dag skal vi i tillegg danse calypso og samba. Ikke bry dere om dere ikke får med dere alt, vi skal bare ha det gøy, danse og svette. Trinnene kommer etter hvert. Vi kjører samme program flere uker fremover og forandrer etter det kun én og én sang, så her kan dere rett og slett øve hjemme om dere vil, sier Aurdal.

Dundrende og suggererende musikk settes på, og timen er i gang. Ansiktene til deltakerne gå fra litt anspent til store, lettede smil. Dette går jo bra!

Klissvåte

55 minutter etter er samme gjengen klissvåt av svette, utslitte og med store smil om munnen.

Ingeborg forteller at litt av suksessen zumba har hatt kommer av holdningen «let them move».

– Trening er ofte lagt opp med så mye tanke på skadeforebygging og korrekt utførelse av øvelser at den nesten kan hindre fri utfoldelse. Her lar vi kundene selv begrense seg. Klarer de ikke å ta store armbevegelser eller komme dypt nok ned i knebøy så begrenser det seg selv, og vi fokuserer ikke på det. Vi lar alle finne sin stil, sine begrensinger og sitt nivå, forteller Ingeborg og fortsetter:

– Som du ser er det likevel en time hvor kunder i alle aldre og med forkjellige nivå av koordinasjon og form kan trene sammen. Vi bruker heller ikke mye tid på å terpe på trinn og å vise korrekt utførelse. Dette er med på å få alle til å føle at det ikke er så viktig at alt er korrekt, og dermed tør de å prøve.

– Grupper er populært

Aurdal forteller at gruppetrening er mer og mer populært generelt.

– De fleste mennesker klarer ikke motivere seg alene til trening og er derfor avhengig av en instruktør som driver dem. Man skal ikke forsmå det sosiale aspektet heller. Vi mennesker er sosiale og hva er vel morsommere enn å leke, danse og trene sammen i en gruppe? Som instruktør med dansebakgrunn kan jeg si at zumba er timen jeg alltid har ventet på, sier hun entusiastisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere