Gå til sidens hovedinnhold

Gratulerer med dagen!

Ett av moderne musikks mest spennende plateselskap, Rune Grammofon, fyller 10 år.

Diverse artister
Money Will Ruin Everything 2
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

For fem år siden markerte selskapet de første åra med ei samling som fikk navnet «Money Will Ruin Everything» – ei samling og bok som er bortimot umulig å oppdrive og som definitivt har blitt et samleobjekt.

Heldigvis har mannen bak RG, Rune Kristoffersen, nok en gang bestemt seg for å markere en milepæl med ei oppsummering som garantert vil bli stående som en bauta over dette helt unike selskapet. Nå er det en liten tilsnikelse å si at Kristoffersen gjør dette aleine – mannen bak den visuelle profilen til RG, Kim Hiorthøy, spiller også her en meget viktig rolle og for meg er Hiorthøy en nesten like viktig suksessfaktor for RG som Kristoffersen.

Musikken som Rune Kristoffersen har brukt disse 10 åra på har befunnet seg i et grenseland der elektronika, fritt improvisert musikk, en slags avantpop og tilliggende herligheter har dukka opp i en herlig blanding. Etter hvert har musikkinteresserte langt utenfor 12-mils grensa oppdaga RG og artikler i denne boka skrevet av Rolling Stone-redaktør David Fricke og The Wire-redaktør Rob Young, bekrefter hvilken anseelse RG har oppnådd.

«Boka» inneholder en dobbelt-cd med 25 spor – 19 av de har aldri vært ute før – med sentrale artister som Supersilent, Susanna & The Magical Orchestra, Arve Henriksen, Deathprod, Huntsville og Spunk, en oversikt over alle utgivelsene og alle coverne samt en rekke fotografier. Samtalene mellom Hiorthøy og Kristoffersen om hva, hvordan og hvorfor er også spesielt interessante.

Rune Grammofon har på alle slags vis staka ut sine egen kurs både musikalsk og visuelt. Dette praktverket understreker det og lover det aller beste for de neste 10 åra også – her er det nemlig ikke snakk om å kompromisse.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken