Tidligere i uken sa DN Multimedias leder Svein Thore Gran til NA24 Propaganda at de ventet lavere inntekter i år enn det de klarte i 2008, og at de måtte kutte kostnader.

Han ønsket da ikke å konkretisere kuttene, men viste til at de nå er i gang med en intern prosess for å finne ut hvor de kan kutte.

Etter det NA24 Propaganda erfarer har det blitt kommunisert internt at det skal kuttes syv årsverk. Det betyr at hver femte stilling forsvinner. DN Nye Medier har i dag rundt 35 ansatte.

Svein Thore Gran vil ikke kommentere detaljene i kuttene.

- Før vi går ut med noe om dette skal vi gjennomføre en intern prosess rundt kuttene. Så skal det kommuniseres internt. Før det er gjennomført kommer jeg ikke til å kommentere noen detaljer rundt dette, sier Gran til NA24 Propaganda i dag.

DN Nye Medier AS hadde i fjor inntekter på 50 millioner kroner og kostnadene fulgte hakk i hæl med 49,5 millioner kroner. Av dette gikk 30 millioner til å lønne rundt 35 ansatte. Selskapet doblet lønnsutgiftene fra 2004 til 2008. I samme periode steg inntektene i selskapet fra 23 millioner kroner til 50 millioner kroner.

– Det er tre ting som koster når du driver nettavis; lønn, marked og IT/felleskostnader, sa Gran til NA24 Propaganda tidligere i uken.

Tidligere i år kuttet papiravisen Dagens Næringsliv kostnader for 45 millioner kroner.