Gå til sidens hovedinnhold

DnB Nor banker til

Aksjemarkedet jubler over finanskonsernet siste trekk.

Nyhetene preger Oslo Børs tirsdag morgen. Sammen med et markant fall i oljeprisen medfører det at hovedindeksen blir sendt ned 0,54 prosent til 485,30 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Flere selskaper har sendt ut resultatvarsel. Norges finanskjempe DnB Nor melder nå at de har blitt påvirket av krisen i kredittmarkedet. Resultatet er at de må justere verdivurderingen og resultatføre et netto urealisert kurstap på omkring 600 millioner kroner knyttet til kursendring på obligasjoner og renteinstrumenter som er blitt påvirket av uroen i finansmarkedet. Samtidig melder de at resultatet i tredje kvartal vil ligge på nivåene til samme periode i fjor.

Se video lenger ned i saken.

Banken er i London og avholder sin kapitalmarkedsdag. Her presenterer konsernledelsen nye aggressive mål for å bedre lønnsomheten. Markedet liker det som kommer fra DnB Nor og sender aksjen opp 1,57 prosent til 83,90 kroner. Blant annet hever det avkastningsmålet for egenkapitalen til 16 prosent fra 15 prosent og at kostnadsgraden skal falle til 46 prosent innen 2010. Nå har banken klart å få kostnadene til under 50 prosent av inntektene.

LES OGSÅ: Ny norsk oljefusjon

Seismikk sliter
Seismikkselskapene sliter tirsdag. Fusjonsklare TGS-Nopec faller 8,48 prosent til 99,30 kroner etter at de opplevde forsinkelser med to skip i tredje kvartal. Samtidig har de hatt problemer med salget i Mexicogolfen. Dette er identiske med hva selskapet meldte i andre kvartal, dermed venter de ikke noen resultatvekst sammenlignet med hva situasjonen var i tredje kvartal 2006.

Selv om dagens melding ikke omfatter fusjonskameraten Wavefield Inseis faller sistnevnte aksje hele 9,04 prosent til 49,80 kroner.

SeaBird får enda mer juling etter at de også har sendt ut et resultatvarsel. Selskapet opplever forsinkelser, inflasjon i mannskapets lønninger og trøbbel med den svake dollarene. Det rammer resultatet for hele 2007. Samtidig hadde selskapets flåte en utnyttelsesgrad på lave 62 prosent i tredje kvartal.

Aksjemarkedet svarer med å sende aksjekursen ned 13,08 prosent til 22,60 kroner.

Løftes høyt
Ikke alle kommer med skuffelser. Eitzen Chemical stiger 12,21 prosent til 23,90 kroner etter at hovedaksjonær Camillo Eitzen & Co vurderer sin eierposisjon i selskapet. Nå har de gitt Carnegie og Pareto oppdraget med å utforske ulike strategiske alternativer for eierandelen i kjemikalietankrederiet.

Stepstone blir løftet 8,26 prosent etter at de har sendt ut et positivt resultatvarsel. Blant annet venter de at driftsresultatet før avskrivninger og omsetningen vil øke markant fra foregående kvartal.

Klikk og se NA24s Magnus Klever om kurstap på rentepapirer og sammenslåingen til Norges neste største oljeselskap.

193099

Se flere saker fra NA24-TV her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis