Gå til sidens hovedinnhold

- Stor oppside i denne aksjen

Meglershus stokker om aksjeporteføljen. Farmasi-aksje får full tillit.

Denne uken tar analytikerne i DnB Nor Markets farmasiselskapet Clavis Pharma inn i utvalget av anbefalte aksjer.

- Selskapet har oppnådd funding fra internasjonal industriell aktør, hvilket både validerer selskapets teknologiplattform og gir finansielt spillerom, mener meglerhuset.

Stor partneravtale
Clavis annonserte i slutten av november en partneravtale for et legemiddel mot bukspyttkjertelkreft (CP-4126) med amerikanske Clovis Oncology.

- Avtalen gir Clavis inntil 380 millioner dollar i signerings- og milepælsbetalinger i tillegg til en royalty på 15-20 prosetn av fremtidig salg. Clovis Oncology vil også dekke alle fremtidige utviklingskostnader. Avtalen var i finansielle termer langt bedre enn ventet, skriver meglehusets analytiker.

- Stor oppside
På bakgrunn av avtalen med Clovis Oncology har DnB Nor oppjustert estimatene på Clavis-aksjen.

- Vår sannsynlighetsjusterte nåverdiberegning viser 88 kroner per aksje, mens vårt kursmål er satt til 75 kroner per aksje. Oppsiden utover vårt kursmål er imidlertid stor. Dersom både Elacytarabine og CP-4126 lykkes i markedet mener vi Clavis kan forsvare en verdi på 300-400 kroner per aksje

Ingen grunn til å holde aksjen
Samtidig tar meglerhuset ut Tandberg-aksjen.

Mot slutten av forrige uke ble det kjent at Cisco har full kontroll i forbindelse med oppkjøpet av videokonferanseselskapet etter å ha flagget passering av 90 prosentgrensen. Cisco måtte ved utløpet av sitt første frivillig bud sette opp tilbudsprisen, etter at 90 prosent av Tandbergs aksjonærer avviste budet som for lavt. Budet ble da hevet fra 153,50 kroner til 170 kroner.

- De nyhetene vi ventet på, inntraff og vi ser derfor ingen grunn til å holde aksjen i porteføljen, til tross for at markedet ikke har gitt aksjen den prisingen vi hadde forventet, skriver DnB Nor Markets.

Dette er ukens anbefalte aksjeportefølje i DnB Nor Markets

Sparebank Øst
Algeta
Telenor
Statoil
TGS
RCL
Acergy
Schibsted
Clavis

Kommentarer til denne saken