Gå til sidens hovedinnhold

DnB Nor Markets legger ned

Sier opp elleve aksjemeglere.

DnB Nor Markets legger ned aksjehandel-virksomheten ved fem av sine 12 regionale meglerbord. Dermed forsvinner elleve stillinger. Det tilsvarer en tredjedel av den regionale aksjehandel-virksomheten, og sju-åtte prosent totalt.

Kan få sluttpakke
Aksjevirksomheten legges ned i Tromsø, Bodø, Lillehammer, Fredrikstad og Haugesund, mens den består i Bergen, Hamar, Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Tønsberg og Ålesund, foruten for Oslo. Meglerne som blir sparket, kan enten ta imot en sluttpakke eller søke på andre jobber i konsernet.

- Vi har en stilling ledig i Trondheim og to i Ålesund. De må tenke gjennom og fundere over det de vil gjøre. DnB Nor har et ganske stort indre arbeidsmarked, så vi håper at de finner muligheter der. Nedbemanning passer jo egentlig aldri. Men vi ønsket ikke å komme for tett opp mot jul, og ser at arbeidsmarkedet i Norge fortsatt er veldig bra, og vi følte at det var et godt tidspunkt i forhold til markedet for oss, på aksjesiden, sier aksjesjef Paal Karstensen i DnB Nor Markets til dn.no.

Bransjeendring
Han sier årsaken er en strukturell endring i bransjen.

- Kundene velger i større grad elektronisk handel, og det er jo veldig lokalt, når man får det på mobilen i lomma. Den gamle mellommannfunksjonen gjelder ikke på samme måten, forklarer Karstensen til DN.

Kommentarer til denne saken