Gå til sidens hovedinnhold

DnB Nor reddet av Kristin

Norges største bank reddes av Kristin Halvorsens gullkort. Banken henter 90 mrd.

DnB Nor kunne kommet i en kraftig skvis hadde det ikke vært for krisepakken fra regjeringen som ble lagt fram søndag.

NA24 – din næringslivsavis

Ifølge Finansavisen har banken et akutt behov for å skaffe ny finansiering på 150 milliarder kroner, og refererer blant annet til septemberutgaven av bankens egen kredittanalyse der det heter: «DnB Nor har en meget høy andel kort funding». I et totalt inntørket pengemarked kunne problemene blitt svært store med å få inn disse pengene, og i verste fall kunne banken gått konkurs. Dette blir blankt avvist av kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen, ifølge avisen.

Likevel skriver Dagens Næringsliv i dag at DnB Nor drar Kristin Halvorsens gullkort så det nærmest smelter. Banken er allerede klar til å hente inn 90 av de 350 milliardene som søndag ble stilt til disposisjon.

- Vi har allerede klargjort 30 milliarder, og har dermed et potensial på ytterligere 60 milliarder i første omgang, sier banksjef Rune Bjerke til avisen.

Banken regner med å gjøre bruk av de 90 milliardene innen utgangen av første kvartal neste år. Ifølge DN innrømmer Bjerke at han ble tatt litt på sengen da regjeringen innkalte til pressekonferanse søndag.

Det hører likevel med til historien at Bjerke sendte ut kommentarer på krisepakken bare 55 minutter etter at pressekonferansen begynte klokken 17.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken