Gå til sidens hovedinnhold

DnB Nor spiser i Sverige

Vil kjøpe svensk finansselskap for trekvart milliard.

Nå er bankkonsernet DnB Nor ute og vifter med kredittkortet.

NA24 - din næringslivsavis

De har en uttalt strategi om å spise seg større i det svenske finansmarkedet. Det er de i ferd med å gjøre.

Byr 750 mill.
Mandag morgen melder den norske bankgiganten DnB Nor at den har fremsatt et offentlig tilbud om kjøp av samtlige aksjer i SalusAnsvar. SalusAnsvar distribuerer finansprodukter til foreningsmedlemmer i Sverige. Selskapet har ca. 200 ansatte og ca. 540.000 kunder, og er notert på Stockholmsbørsen.

DnB Nor tilbyr 35,- svenske kroner per aksje både for serie A og serie B i SalusAnsvar. Det tilsvarer en budpremie på cirka 57 prosent. Budets totale verdi er cirka 749 millioner svenske kroner.

Styret i SalusAnsvar anbefaler selskapets aksjonærer å godta budet.

Tre av de største eierne, Sveriges läkarförbund, Roppongi, gjensidig skadeselskap under avvikling, og Praktikerinvest AB, har med visse forbehold forpliktet seg til å akseptere budet fra DnB NOR. E. Öhman J:or AB har stilt seg positive til budet.

SalusAnsvar er en uavhengig distributør av livs- og pensjonsforsikring, skadeforsikring og bankprodukter til medlemmer av foreninger og fagforbund. Selskapet tilbyr også finansiell rådgivning og driver jobbformidling.

- Viktig marked for oss
- Sverige er et viktig marked for oss hvor vi ønsker å utvikle og styrke vår posisjon. Kjøpet av SalusAnsvar vil gi DnB NOR tilgang til et velutviklet distribusjonsapparat med et betydelig kundegrunnlag i Sverige for salg av produkter og løsninger til personkunder gjennom deres organisasjonstilknytning, sier konserndirektør Åsmund Skår i DnB Nor i en pressemelding.

SalusAnsvar samarbeider med i alt 64 organisasjoner med vel 1,9 millioner medlemmer. Selskapet har ca. 540.000 kunder og ca. 200 ansatte. Det er notert på Stockholmsbørsens Nordiske liste (Small Cap). Inntektene i 2006 var i overkant av 200 millioner svenske kroner, med et resultat før skatt på 58 millioner svenske kroner.

Budet på SalusAnsvar er et ledd i DnB NORs strategi for vekst og utvikling innen personmarkedet i Sverige. Tidligere i år kjøpte DnB NOR den svenske eiendomsmeglerkjeden Svensk Fastighetsförmedling og SEBs leverandørbaserte bilfinansieringsvirksomhet.